TAPAHTUI,,,
...vllme yönä, että Vanaha Vuosi, koukkuselekänen ja raehnanen äijänraato oli tehtäväsä teheny ja sai mennä sinne josta ei palluuta ole. Mittää riemuvoettuva ei kaverin taevallus oo kaekistellen ollu. Turpiin on tullu, joskus aeheesta, mutta monesti myös aeheetta.Ne kun nuo kaeken maaliman pahanilimanlinnut ettii jatkuvasti mihin iskijä.
***
Monesti sinä vanha kuoma annoit suojauksen herpaantuva ja munille tuli potkuja jos vasenta koukkuva ja oekijaa suoraa. Siitä huolimatta oot pitäny pintasi ja taevaltanu loppusuoralle asti. Loppukirriin sua on melekeempä turhaa yllyttää.Mehut on valunu taepaleelle ja hapot suonissa meinaa kangistaa koko kilipaelijan. Leppää raohassa.
***
Ajan kansa kun kilipaelee, niin siinä on melekovarmasti tuloksena hopija. Toeseksi sortuu vaekka Aeka meinasi hävitä kahteenki otteeseen tuossa loppukaarteessa, Mutta eihän aeka ees kompuroenu, keskeyttämisestä puhumattakaan, huolimatta ennustajaeukkojen ja maijojen porinoesta- . Rintarinnan maaliin asti. Aeka kielenmitalla eellä. Vuosi kaatuu maaliin vanahuuvenheikkouteen.
***
Mutta eipä hättää Uusi Vuosi vihmerä on jo vauhissa. Kuhan ei kompastu ratan kiviin ja monttuihin. Anteeks vaan mutta selostaja saanee huomauttaa , että ERIPELI, saatana tää mikään viestijuoksu oo. Pitkänmatkan maratooni tässä on kysseessä ja kun vielä tarijotaan vauvaa ratalle. No jospa vauva jaksaa tammikuun kolijatttt ilimat?Kyll se sitte…..
***
No, kuhan tässä alkuun päästään niin nähhään onko vauva kehityskelpoinen. Ottaako asijat tosissaan vai huutaako voemattomuuttaan. Kitisee vaan joka asijassa.
***
Millaset ponssorit Uusi saakaan matkalle, se vaikuttaa sen juoksukykyyn ja askelenpittuuteen. Asijoijen ollessa näen levällään tyyvmme vaen kohottaan kulumakarvoja ja toevotella parasta matkaa. Kyllä se siitä kun nouset jalolleen ja kavijua toesen etteen! <3 <3 <3