OSA.24.
 - Tuota ... Se suattoo siitä jo talavennii tehä. Rankamehtään oun uatellu...
Tottapuhhuin sie out minulle mahottoman tärkijä. Koko ajan sinnoot minun mielessä...
 - Vae rankamehtään... Eiköön tuo tukinuitto oesi palijonnii mukavempoo... Salme sanoi ja heittäytyi selälleen heiniin.
***
  (Mehän hienotunteisina poistutaan paikalta ja jätetään  pariskunta kutteotuun... Uskottaan että hommasta jotahi tullee.  Ootellaan kun ne  tulee kahville. Siihenhän menee aikaa. Mutta meillähän pitää antaa aikaa. Toki Seppo on ens kertaa pappia kyydissä. Luonto tikanpojan......Ootellaanhan!
***
  - Noo, millanen lomittaja siellä Sepolle ilimaotu. Oliko kovinnii tuntematon?
  - Eihän tuo ollunna... Tuttu ja mukava monellakkii laella...
  - Millälaella se Seppo on testaellu? Ehävvaen...
  - Isä! Mitäpä se sulle kuuluu...?
  - Eipä se kuulu, vuan huolettaa jos ei hommat ala luonnistuun... No?
  - Eläpä ou häjissäes. Tiijä vaekka out vaari yheksän kuun piästä.
  - Sillälaella, alakohan se homma lutviutuu kun Salmen kans pantiin vaohtia asiaan. Mitteehän se Jyrki? Kahtelloo siellä kaapuntissa morsmaekkuu...
  - Me sitä Salmen kans aiottiin lähtiä kihilojen ostoon huomenissa. Ei siinä ny muu aota! Kerranhan seon sehhii liikku tehtävä.
  -  Seon miehen puhetta. Seon pantava pohtija perille että uusi polovi piäsöö kasvun alakuun. Vuan eipä se maha Niemem muori palijo kiitellä sun aekomuksija.
  - Siinäpä on vallassaan... Mie tuun kotivävyksi jos muori alakaa liikaa miäräelleen.  Tiijän tok´ että voephaa siinä olla melekonen savotta.
  - No vaen se passaa. Sehän suattaa muori mörköellä siellä yksikseen. Myö suatettaan Martan kansa muuttoo kirkolle. Tehhään vaen kaopat. Eihän myö täöttä hintoo. Se pittee piästä ommaan vappaoteen. Kukkaa ei sua olla vahissa. Vuan sitä pittee suaha naija napsaottee, vaekka kesken leipomuksen, jos se siltä tuntuu...tekkää että ou ennee mittää teininuorissoo, niin sitä häätyy olla oma vappaus. Sitä pittee ....
  - Tuo isä se ei kyllä piäse erilleen tuosta lempilajistaan. Miten se äetikkää eijoo  pistännä suihtija kanttoon.
(jat.)