****
Sehän rävväöttää tänäpäevänä rahojen puolelle. Se kun Herra Valtijo pallaottaa ahaneuksissaa kynimäsä eorot. En oo vielä katellu investoenti kohetta. Pittää vissiin ottaa yhteöttä sijotusneuvvojaan, vaen raevaesko takapihalle tillaa rahasäelijölle, Roope kato! Se siinä vaen ny häekkää kun talavirakentaminen on tyyristä ja petonivalutki tullee mitä sattuu, pakkanen nääs! Pankkiinkaa niitä ei parane panna ku entisetki tilit valluu yli, aenaki sähköpostilla semmosta tietuva lähettivät. Muutenki se pankki vaehtoehto on hutera. Kälämejä pankinjohtajia on pilivinpimmein, tai joku pankkineiti kumminki.
***
Luottaappa Herra Valtijon käsijen kaotta soluneet rahavirrat pettureijjen kouriin. Siinä se on Temppu ja heiluttaa häntäänsä. Ajattelukonneisto työskentellee korkijapaeneen alasena ratkaistakseen suuri suuntaisen propleeman.
***
Tietysti rento elämä oesi yksimahollisuus. Viina ja estottomat naeset hienontaa äkkijä suurenki rahakasan. Eipää tarvihe petonipunkkereita rakentaa.... Vaen kun se raha pittää panna poekimaan, sannoo Nalle. Eipä rietas elämä pane sikijyvä kasvulle vaekka kuinka pannee ja otot jättää vähemmälle.
***
Näen Joulunallahan oesi paekallaan lahojottaa rahat maaliman köyhille. Eihän siinäkää tuottuva tule, mutta kunnijaa tullee loppaalisena hyväntekijänä. Tiijä kuinka Herra Valtijo vaekka perustasi säätijön KunnijaKansalesen nimissä. Herranen aeka seijoo paskempi ajatus.
***
Ehkä kumminkin on syytä tehä laskelmija pitemmällä tähtäemellä. Luuva visijoeta lopputulemaksi. Seki on mahollista että vaihtoehtona kaekelle hössäkälle käön syömässä roskaruokaa koko palautuksen voimalla, joka on  26€ .
***
Nyt on pakkaset vankistanu otettn -7,3 on Kempeleen pakkaslukema tänä aamuna. On vejelly noeta pilivijä suojaksi. Ei kiilu tähet, ei kuu kumota niin ku eilenaamulla. Kovasti joulukorttimaisema kumminkin ikkunasta näkyy. Lunta on sopivasti ja värikkäät jouluvalot antaa tunnelmaa  joulukuunaamuun.
***
Huommenna on itsenäisyyspäivä. Tuntematton katseluun pitää taas uhrata muutama tunti, sehän on jo perinne! Tämänkin haluaa jokku lopettaa - Pölijää