Helpotuksen huudahtus kuului sotilaitten syvistä riveistä, sillä raskas työ vaatii raskaat huvit, ja varsinkin raskaantyön- työaikana, asialle piti panna painoa vieläkin enemmän.
Sotilaat alkoivat olla jo niin juovuksissa, että kävivät välillä läiskimässä Tuomoa selkään, ja vannoivat kaveruutta ja pyysivät Tuomoa käymään lomillaan heillä saunassa , kehuen jokainen omistavansa maailman parhaan savusaunan. Tuomo tietysti vannoi kaveruuden kestävän myös savusaunan tuomat paineet.
Naisista tietysti puhuttiin , ja jokainen oli suuri rakastaja, jolle kymmenen varvia yössä oli pikku juttu.
Tässä kohden Tuomo piti suunsa visusti kiinni, sillä ei hän "himohess"iä uskaltanut edes mainita. Kamalat syytökset olisivat langenneet hänen päälleen, ja kaikki kaverit kaikonneet, ja saunakutsut peruuntuneet.
Tuomo varoi visusti ottamasta liikaa pontikkaa. Hän tiesi että se iskee hänen päähänsä kuin koivuhalko. Koska hän ei ollut syönyt moneen päivään, oli olo muutenkin jo heikko , ja senvuoksi hän muiden katseitten välttäessä, antoi pontikan valua maahan.
Pari sotilaista alkoi näyttää väsähtämisenmerkkejä . Ja ylikersantinkin olo näytti olevan aika huojuvaista. Eikä mennyt kauan kun kaikki nukkuivat vanhurskaanunta,
   Nyt Tuomo huomasi tilaisuutensa tulleen. Koska hän katsoi , että oli tullut armeija-aikana rättivarastolla kaltoinkohdelluksi. Hän oli vienyt vaihtoon melkein uudet , mutta likaiseksimenneet housunsa, mutta saanut tilalle, aivan kamalat paikatut housut. Siksipä hän nyt katisti aivan rauhaisalla mielellä ylikersantilta housut ja veti ne jalkoihinsa. Hän katsoi , että vihdoikin Suomen valtiolla oli tilaisuus tasoittaa hänen tappionsa.
Kauan hän mietti vetääkö saappaatkin jalkaansa. Päätyi sitten siihen , että hänellä on pitempi matka kotiin , kuin ylikersantilla, ja vetäisi saappaat rätteineen jalkoihinsa. Solitaarisista syistä Tuomo riisui asetakin toiselta rajavartijalta, (hän ei halunnut yksin ylikersantilta kaikkia vaatteita ottaa)ja vetäsi sen päällensä Nytpä olikin aika ottaa suunta! tahdissa mars! Kaukaista kotia kohti. -jat