NY TAHTOO OLLA
jopelo olo. Jakopäänketju on löysällä ja pakoputkessa raakana polttaa. Sillohan siinä syntyy vaen sanomista - kanssakulukijoella. Tuskin ehin yhtä aatosta ajatella kun tilalle ryntää joo uutta, muka tärkijämpää. Mikä se muka on tärkijämpää kun purijehus? Voen sen sanua: Ei mikkää! Vaen miten sitä purijehtii kun eijoo paattija minkäällaesta. Meriki on jäässä ja ei se persekkää kestä merivettä. Maaravulla on pakki silimässä ja perruutuspeili rikki. Seon perruutus summamutikkaa ja kohta on ootettavissa kahteentörmäös. Sanomistahan siinä tullee puolin jos toesin. Vuoropuhelussa on hyvinki tärkijää antaa suunvuoro myös vastapuolelle. Muuten siitä tulee synkkä yksinpuhelu.Oma tietokeskus ehtii ottaa lukuva ja ehkä sovitusmieli astuu kuvvaan.
***
Kaekkihan ei kumminkaa oo aena miltä näöttää. Optinen harha voe sumentaa näkökohtaa tae se näköpiste ei oo sattunu oekijaan kohtaan. Nurkantakkaa voe kattuva mutkan takkaa mikä on tilanne. Tilanne vaatii toemenpitteitä. Nehän ei kumminkaa oo itestäänselevyys. Tullee asijaa apteekkiin, sillä jo se entinen mies oli sen mieltäny että kaekki lähtee apteekin hyllyltä. Samalla reissulla voe ostaa jottae raohottavvaa. Ja kun rikollinen palaa rikospaikalle - kaikki on toisin.
***
Riippuu tilanteenhallinnasta onko homma hanskassa. Paniikkijakin voe pukata . Käjet tärisee ja savu nousee korvista ja piilopaekat on hukassa, sillon voe pittää korvat aoki ja kuulostella kenelle kellot soe. Tietysti hälytys voi tulla myös sireenin volinanana, mutta onko välii?
***
Varmuuven välttämiseksi on paras siinä tapauksessa raahata paikalle pöytä. Silloin voi istua pöytään, kun se ensin on pantu koreaksi. Eihän se tietenkään kaikki käy kajenkäänteessä vain moni joutuu tekkeen jalakatyötä saamatta palkkaa. Palkan maksaa isokello Hautaloina ja se palkkaämpäri on ylitsevuotavainen. Nyt on oltava tarkkana ettei ala ahmimaan. Sillä ahneella on paskanen loppu ja loppupelleissä ei hajuhaittoja kaivata.
***
Asijan näin ollessa on paikalla kaaos. Sillon on paras nostaa kissa pöyvälle ja silittää sitä vastakarvaan. Kissa kumminkaan ei voi ratkaista näin suuria asijota, vaan joutuu tekemään ratikaalin leikkauksen. On tutkittava mitä kissa on syönyt. Tietoa voi käyttää hyväksi .- tae pahaksi, riippuen asijaenhaaroesta, joista kumminkaan ei paljastu lopullinen totuus.Totuus löytyy kaurapuurosta - ja ei ku syömään