***
PERÄKYLÄN piimänjuojat ry, PKPJ. (ryyppyyhistys) on tehnyt pitävän raittiuslupauksen. Raittivapaa reitti saa kansan liikehtiin. Kiireisimmät kiirehtii muijen ohitte. Vaivaset jää jalakoehin ja pojalla polvi paraneen.
***
 ILIMASSA kansanjuhlan tuntua vaen se vaatii vastamäelle nousua. Mutta samapa se sille. Siitä se heleppaa. Alaspäen on elävänmieli. Ohut ilmasto panee haokkoon henkeä. Ruispullassa elämisen ehto... Kehtossa nukkuu tulevaisuus.
***
POIJALLA on kestopuusta jalat. Mutta ei hätää. Puusta pitkään ja pitkästä aikaa toivo sarastaa - pojassa on luonnetta. Ei iske laho eikä home. Varaosat alle torihintojen. Tyrkyllä luxusmallejakin, mutta arkikäöttöön välttää.
***
 KOHTUUS tuskin riittää piimää juodessa. Ilmaherruus vaatii kovankin harjoittelun. Horttanainenkin  sanoi aikoinaan. Se on asiaa, kun ei puhuta joutavia vaan panneututtaan tehtävään tarvittavalla vakavuuvella.
***
. NO; SILLEHÄN ei mitään maha jos sana ei tule lihaksi. Karkaa pieruna Saharaan. Silloin synti turmelee tuhdinkin pojan. Saatapeetä loinnellen siinä häviönkynsi silipasee, eikä se siitä somene. -tana. Mutta alkuun palatakseni. Joka aamu on armo uus!