MERENELÄVÄT suolaan - paljon suolaa että ne kauan säilyisi. Käärmettä pyssyyn ja tykille annetaan ruokaa, oi suokaa minulle vielä se hetki, että retki avaruuteen olisi kirkossa kuulutettu ja hunnutettu olisi tiine morsian.
***
KUULKAA te herrat loistoautoissanne antakaa liika köyhille että te armon saatte. Ei liiku kivi kiveltä eikä laineet lyö rantaan jos te syntiset olette. Armua te anokaa ja nöyränä tehkää mikä tehtävä on. Päivien vierijessä askel lyhenee ja näkö sumenee. Ulukonäkö tekkee katasrohvin, eikä sairas tervettä päivää nää.
***
TARKASTUS kierros näyttää puutteita pesissä. Kattoja vuotaa ja räystäitä tippuu, mutta sankarit kestää suuretkin paineet ei haittaa vaikka laineet lyövät eilistä korvalle. Suurilla summilla tukitaan rahanreikää. Mutta katso! Paineet antaa arkeen vauhtia ja vauhtisokeat ajaa päin seiniä.
***
HUOMISESSA on tervettä järkeä. Särkeä voi onkia jos on lieroja. Ilman syöttiä on vaikeaa! Ilman syöttiä ei oo kala merrassa! Piru on ! Kalavesille merkitty paikat ja marimekot on kajehittua tavaraa... Autuas se ken säkkikankaan  kelpuuttaa. Luonnon monimuotosuus panee ihmettelemään, miksi kaikki on?
***
TOIVOTAAN mieltä avaraa vaajitaan luonnostaan - pahassakin paikassa voi tulla rennosti kun ei pinkota turhia. Pikajuoksija pääsee nopiasti ohi pahan paikan. Tollo käy pyyvykseen ja tennari tökkii! Alkon kautta käyneen tie on vaikea kävellä. Suunta hukassa ja hukka on rauhoitettu eläin. Siis ilman suuntaa eteempäen. Sattuma korjaa satua.-O-‎19.‎12.‎2013