- Täällä Sotsissa on nyt loistava Suomenpäivä. Meidän tytöt ja pojat uhkuvat voitontahtoa. Pilleritasapaino on kohillaan ja mieli nykii jo ladulle. Kysäisempäs ainokaisalta mikä on mieli:

- Mahtavaltahan tämä tuntuu. Nappasin aamiaiseksi muutaman norjalaisen pikkutytön. Hyvältä maistuu. Maaritti tuntu sitkijältä, mutta tyrkkään sen rotkoon. Tappomeininkiä, sano!

- Näyttää hyvältä! Tsemppiä matkaan!

---

- Ainokaisa sauvoo vimmatusti. Oi kuinka kaunista on ainokaisan vetävä meno. On se kaunista. Ainokaisa on viisaasti jäänyt tarkkailuasemiin. Hän lähenee maalia. Harmi vaan kun toiset on jo maalissa!

---

Sami on tappion jälkeen  kuin eri mies. Miehessä on voitontahtoa ja hampaat irvessä odottaa lähtöä lähtövaatteen alla. Hän on päättänyt voittaa koko revohkan. Lähtölaukaus pamahtaa ja hiihtäjät syöksyy matkaan. Sami on viisaasti jäänyt tarkkailemaan maalivaatteen alle. Mahtavaa...! Mitä nyt? Sami vetäisee kiikarin povestaan ja tarkkailee muiden menoa ja odottaa milloin on aika iskeä?  Pito on mahtava. Sami ei saa suksia hievahtamaan, mutta tarkkailee silti. Tuo kiikari ei olisi tullut kenenkään muun kuin Samin mieleen. Tämä on upeaa....

---

- No, milta nyt tuntuu Ainokaisa?

- Tuntuu hyvältä. Ei vaan irronnut ja olikai sitä pientä kuumeenpoikastakin. Mutta hyvältä tuntuu. Kroppa on iskussa. Täytyy vaan odottaa seuraavaa koitosta ja ottaa kulta kotiin...

---

- Sami missä oli vika kun ei kulkenut?

- Pito oli niin mahtava ja mies kunnossa. Jokin vaan tökki kun ei saanut irti. Oli niin mahtavaa taistella Suomen värien puolesta.Eihän tässä ole ollut tervettä päivää. Nuhaa ja kuumettakin. Suksi on kunnossa ja mies on parhaassa iskussa seuraavalla matkalla. Pitää herkistellä ja tarkkailla. Iskeä sitten maaliintullessa tasatyönnöllä muut.

- Kiitos Sami. Oli mukavaa kun jaksoit maaliin. Pyhänä varmaan 50 on sinun heiniä! -O-19.2.2014