...Endorfiinit tapissa ja Lapissa poronsarvet kelepaa. Jos vain porokuseman juosta  joutaa. Hijeskoivulla parempiin päiviin riippakoivuun voi ripustaa vallattomat ajatukset, ettei mopo karkaa eikä rosmot varasta.
***
 EHOLLE olen koittanut laittaa, mutta ei suttaanu, mikä siinäki lie? Koettelee vaan eipä hylkää. On se Musti muunakin kuin papinhevosena on se koeranaki. Hummani hei ja hellät hunteet. Tyrkyllä jännitystä ja raamaa se aikaan saamaa on jäykän niskan ja ketterän mielen, paitsi kielen vei kulkukauppijas kitarasta. Oliko yksi liikaa?
***
LIPSAHTI taas loruvaihe päälle. Nuppi tutisee ja silimät isköö tulta, mutta minun armoni ei väisty. Ikuisuuden viinikarahvissa riittää viininlitkua terveystarkotuksiin. Laatu hyvä, mutta laatu maksaa. Eipä taho jaksaa kun väsy painaa ja ies on raskas. Mutta eteenpäin elävän mieli. Pakki puuttuu, mutta kukapa peruuttaa`? Takana on vain mennyttä päivää?
***
PROFIILI on koossa, mutta ei oo näkönen. Tein sen omaksi kuvaksi ja sen tietää, mitä on liikaa, pari siikaa ja kaksileipää riittää evvääksi jos ei matkaa enempää kun poronkusema. Lapissa ollaan Onko kota pystyssä ja vällyn alla lämmin kun lunta tuiskuttaa.
***
TÄSSÄ uskossa turvaten tulevaisuuteen kurvaan mopon  teltan peräseinaan. Seesam aukene ja katso ammottava aukko on edessäni, siihen on tyytyminen, paitsi jos omistaan lisää, mutta lehtolapselle ei löyvvy isää. Äiti kumminkin tietää.
***
HARVEMPI kuitenkin sietää vieraita kaukalolla. Väisty pois sinä muukalainen joka olet omiaan etsimään huomisen päivän tarkoitusta. Puotkoon sateliitit merreen että säästyy ihisen henki, sillä tievossa on: Päästä se matokin kuolee, miksi siis ei ihminen joka on paikkansa ansainnut, sillä hänellä on aika ja kyky sovelttaa monimutkasija asijoita. Vain näillä mennään! -O-‎13.‎11.‎2013