- Vai aivanko siitä vaihekepistä tulikin jo se tussun suihkutin, Reeta nauroi.
  Jaska katseli housun etumustaan ja huomasikin vahingon tapahtuneen ja kun nenäkin alkoi tajuta hajua ja tunto toimia, niin selvisi se toinenkin, isompi vahinko.
  - Perhanan Reeta! Tahallasi sinä juotit minut tämmöiseen saumaan. Jukoliste miten tässä nyt mökille pääsee, kun paskat housussa.
  - Älä ny iso mies ala sitä itkemään. Käyhän kopistamassa housut tuonne puskaan, niin minä pesaisen ne äkkiä. Mutta munasillaan saat olla sen aikaa.
  - Paleltuuhan tässä, kun muutenkin jo viluviima ravistelee hartioissa.
  - Paskat! Korkeintaan pikku Jaska saa nuhan vaan kyllä se Elli konstit tietää.
  Jaska meni pusikon suojaan. Heitti saappaat ja housut pois. Housut oli ihmeen painavat.  
  Tavaraa olikin housuissa liialle asti. Jaska kopisteli jätökset pensaanjuureen, Haju oli kaamea. Jaska yritteli olla hengittämättä, mutta maha oli niin sekaisin, että se tyhjeni kerralla suunkautta.
  Viileä tuuli sai vilunväristykset kulkemaan pitkin Jaskan selkäpiitä. Hän koitti paitansa helmalla muotoilla perhekalleuksille suojelevan pussin.
  Sitten hän taapersi Tonttisten luo, housuja  toisella kädellä kannatellen. Saappaat olivat vetäisty paljaisiin jalkoihin, sillä sukatkin olivat kärsineet hajuhaittoja.
  Tonttiset  olivat taas alkaneet ryypiskelemään. Tuumivat Kitulaiselle:
  - Sattuipa Kitulaiselle melkoisen nolo homma, Jallu kuulutti.
  - Ole siinä, sen sankari! Montakohan kertaa minä olen joutunut  pontikkapaskojasi putsaamaan, Reeta kivahti.
  - Häpeähän tämä on! Vaan jos se Reeta huuhtoisi nuo pöksyt, niin pääsisi jo sinne Ellin päiville. Ihan tässä hävettää.
  - Äläpäs sinä Kitulainen höpise. Nepä eivät hetkessä kuiva, paksut housut. Kuolemantaudin saat mopon selässä. Ja pikku Jaskakin kylmettyy olemattomiin. Rauhoitu ja katsotaan!
  - Niinkö sinä luulet? Siitäpä ei Elli kyllä tykkäisi. Jos minä sitten mökinlattialla pääsisin  huomiseen. Kyllä kai ne housut aamuksi kuivaa? Ei passaa soittaa. Elli tulee tänne.
  - Muistahan tyhjentää yöksi se paskasäiliösi, ettet mökinlattialle unissasi ruikiskele, Reeta sanoi.
  - Siitä ei ole mitään vaaraa. Oli jo tuolla puskassa niin tiukka paikka, että maha tyhjeni laakista. Kaulasontaa meinasi työntää.
  - Vaan Kitulainen saakin nukkua munasillaan Ne ei nuo Jallun housut mahdu lähtemäänkään.. Ei kait se Kitulainen liene seksihullua sorttia? Tohtiiko sitä siveä naisihminen edes samassa huoneessa koisia.
  - Ka, sittenhän sen näkee kun kokeilee. Sitähän ei tiedä jos unissaan hortoilee?
(jat.)