Hätäsestihän se saatiin viikko päätökseenn niin jo uutta mieli tekkee. Maanantae maestuu kevväälle ja ehkäpä viikon vierijessä jopa leutoille tuulille. Mikäpäs sitä on tallustella jos matka kulukee valtateitä,,,sileitä ja tasaisia taipaleita.  Ihminenhän, tai valtaosa kumminkin, ei tyyvy tasaisiin taipaleisiin, vaan kaipaa elämäänsä haastetta. Rohkijasti ryntää jopa tiettömiin maisemiin.Rämpii soita ja saloja ja utelijaana oottaa mitä seuraavan puun takaa näkyy. Oma rohkeus saataa olla kevyttä kamaa jos tulee karhu vastaan tae vihanen akka.

Vitsivarasto loppuuu oitis jos angri-akalla on kaolin tae muu astalo käpälässä. Vaekka oes kuinka kovapäenen niin kyllä sattuu.Karhun kansa aena pärijää harhaottamalla, mutta se ärtsy akka saattaa viijä mehut miehetä jos semmosta sattuu olemaan repussa.

Vaarahan vaanii aina tiellä, tai sitten  siinttää horisontissa. Vaaraa ei pijä pelätä jos se ei ole kouriintuntuva, mutta vaaksa vaaraa kohti saattaa muovostua kohtalokkaaksi. Jos huomaat vaaran vaanivan on kovin onnellista jos pistät vipinää kinttuihin ja pakenet, niin katso, kohta huomaat olevasi vaaraton. Tosin vaarasta voi olla hyötyäkin. Tietty markkina-arvon voi antaa talouvvellista hyötyä ja menestystä. Vaara tai tunturi suo myös hyvän mahdollisuuven laketteluun myötämäkkeen. Alaslaskussahan vaohti kiihtyy ja saattaa tulla sitte äkkipyssäös johon ei kumminkaan pijä pyrkijä hijas jarruttelu antaa sopivan  hijastuvuuven, Liike ei pysähy, mutta ei myöskää päätä huimaa. Lepposa vaohti tekkee hyvvää sielulle. Tae sitte ei. Mikä nämä tietää? Ei kukkaa! Tae kenties asijantuntija voesi jonki arvaelun heittää. Heittääkö menemään se riippuu mistä roekkuu, tae on sitte riippumaton mietiskelijä.

***

Sää on jälleen hiukan notkijampi. -4.1 on astetta leutompi kuin eilen. Kohta se siitä? Vae eikö? Seooooooon Luojassa, outo luulisi, mutta luulohan ei oo tievon väärtti.Ja se tietohan on nykysin kortilla. Sillä muoviläpyskällä - tiijättä? No, lopetellaan tää höperehtiminen tällä kertaa. Ehtiipä tuohon astijalle palata jos ei kerkijä housuun .....-O-