OSA. 54.
  - Kato Jaskan rietasta. Tosissaan seon. Siitäkö akan lähöstä tuo kimpaantu. Vaekka oli se ihime kun se Sanna niinnii kauan siinä jakso väekkyvä.
 - Joo!  Aevampa tässä on tuurilla vielä selevitty. Suap nähä kuinka pitkälle...Ehän sen tarvii kun kerran napsahtee ohtaan, niin sepä onnii saletti... Kilikki ja Mörö. Mikä maksaa...Jo aekapäeviä oes pitännä olla tuolla selustassa.
 - Eepä tässä arvanna lähtee kun näätti että yljkonstaapelin virkapaekka oes ollunna näestäpuolin aaki, Kilikki totesi virnistäen.
 - Naama peruslukemille ja töehin. Eikae se tämä toenen sankari ala tekkeen lissee pahojaan. Emäntä suakkii olla vahissa. Pensaki jo haeskahtoo niin että se suattoo räjähtee, että pitteeepä, Rimpeläinen, ne tupakkavehkeet taskussa.
***
  Tikka aristeli lähteä autolta eteenpäin. Viirtoon oli tarttunut seikkailuhenki ja hän oli jo hyvää vauhtia ryömimässä Laakson taloa kohti. Tikka loi epätoivoisen silmäyksen ympärilleen, ikäänkuin jokin pelastava enkeli olisi liihoittelemassa maisemaan.
  Toive oli kuitenkin turha. Koska velvollisuus kutsui, Tikka ryntäsi viimmein Viirron jälkeen.
 - Mitteepä sinä rynteet kuin päätön, pyssyn ulottuville. Vähempikkii tohina tuo riittelisi. Suat perseposkiin reikijä kun perse pystyssä mänet, Viirto sanoi.
 - Noo, eipään nuo varkaen satu. Kyllähän se sevverran kirpassoo, että huommaa alakoo valittoo. Vielä eijoo mittee tuntunna.
 - Mitä ihimettä ne kuppovvaa kun ei sieltä kummastakkaa piästä kuulu pienintä paokaosta. Jospa ne hyvinnii jo nappasivat sen sankarin parempaan talteen? Tikka jatkoi.
 - Enpä usko että näen pijan oesivat humalikon kesyttänneet. Tietennii jos saevat täösosuman ja se pyssysankar on nyt suorasiäristen pataljoonassa.
  Silloin paukahti taas laukaus. (Se joka sattui pölykapselliin.)
 - Ehei! Ei ou kaverilla paokut loppunneet. Vuan minusta se tuntu että laokaos kuulu ylempää. Tuossa talossa on kaksikerrosta. Sieltä onnii hyvä näkyväesyys joka puolelle. Nyt me ollaan kuule Tikanpoeka kuin tarijottimella lahattavaksi. Meijän pittee suorittoo äkkirynnäkkö tuonne navetan taakse. Sinne ei yläkerrastakkaa näe.
(jat.)