VITSIHän seon vähissä ja naoru kattelussa näenä  synkkinä syyspäevinä. Kohta on kaksi pimijää vastakkaen välissä himmijä hämärä. Aekasahan se kestää, mutta jostakihan sitä häätyy ätistä kun on kerran hommaan panneotunu.
***
OHAN se Musta muunaki kuin papilla hevosena. Vaekka laolaja ulisee - Taevaanranta peittyy säteistä aoringon... Menispä syyspimijällä katteleen niin ei näö ku yksi aenuva valopilikku. Se taksin merkki. Joka kiitää yössä etteenpäen jos eijoo taksitolopalla voonaamassa uhurija. Kyllä taxi kyttyrät korijaa!
***
EIPÄ tuoata kantsi alakaa rustaamaan suurempaa numeruva. Jos ei silimään satu niin harroo käsillä. Meillä käsitellään sokijat silikkihanskoen ja  annettaan ohojeita. Ota silimä kätteen näät paremmin. Vanahat sano. Onnistuhan se jos sattu olleen sovan jäläkeen läsisilimä. Nykysi ammuttaan Laaserilla ja näkö tullee vaekka puusilimään. Sanovat, lieko sitte asijassa perrää?
***
PERÄHÄN puutu ja Talavivaara kippsi. Kaeppa sinne valtijo rahoja työnti vaen siitä ei huuvella. Seon hyvä jos rahhaa ulukoeluttaa, aena se jonku käsijä lämmittää. Perätön Talavivaara on kuin pilivinen syysilta. Eessä vaen synkkää js tie jota on tähän tultu on kuoppanen ja montut on saastevettä pullollaan. Voe se joskus viiksettääkki? Tekevälle sattuu. Tosin voe sitä sohvaltaki puota. Saa nähä mihin päen Perätön firma sukeltaa. No, kyllä kae sen aeka näöttää jos on kahtojia.
***
OOTELLAAMPA taas huomista, kyllä se sakkasa sannoo tae voe se olla vaetiki. Aenaki mikäli pallo pyssyy kuosisissa. Viime aekoena luonto on eripuolilla näöttäny voemijaan. Oesippa sen myrskyn voemat saanu talteen oesi enerkijjaa koko pallon asujille. Mitä tuhulaosta? Kohta ne hyövyntää myrskynki? Taetaa vaen tuuliväkkärät mennä särki jos myrsky rsevuaa.
***
Pimijän piikkiin tuli tarinaa monneen sorttiin. Mitä huomenna? Näkkyypä!