TOIVOA!
Taas tänään mieli toivoa täynnä. Kaikkihan on mainiosti, jos syssää huolet syrjään. Palijon valtijaat on  pyhävaatteisaan ja vieraatki on ettiny vanahosta varastoesta resuja ja duunannu niistä hävynpeittua. Hyvä niin ei oo nin riettaan näköstä!
****
Justiisa! Kyllä minunkin tekee mieli mannaa ja hunajata. Mannaryynijähän tuota voes - eijoo tyyristä, mutta hunaja heikontaa pahasti kestävyysvajetta. Vaen eihän makijata mielinmäärin.
***
On se heleppuva nuihen henkenmiesten. Ne suap ilosa irti vaekka itkumuurista. Vae entä me synnilliset saatanat. Murehittaan maalimanpahhuutta vaekka mitä se meille kuuluu. Neon Trumpitt ja Puttiinit omijaan siihen duuniin.Ja kyllä se Sauliki kantaa kortta kekoon, jos isot pojat antaa luvan,
***
Päivänpeili: -Mene rauhassa sinä synnistä syntynyt. Sillä kirjoitettu on tulee tulivaunut ja vie sinut ihannaan lehtoon jossa aena paestaa aurinko eikä yönvarijot pelota. Jalopeora on sinun veljesi ja tiikeri sisaresi ja katso suuret ovet aukeavat ja astut kynnyksen yli joka on tosin korkea, mutta se ei ole sinulle este. Paremminkin haaste. Keruupit laulaa sinun kunniaasi ja harput soittaa sydämesi hymnin. Kirkain silmin katsot valoa joka loistaa ja huomaat et häikäisty ! Vapaalla mielellä heittäydyt sohvalle ja huomaat tulleesi kotiin.
***
Vetasin tuossa hartaoshetken, että sitä otollinen oesi! Seon välillä syytä pyhittää ja päevittää tuo henkinen sisus eli sielu. Sitte kun arki kevät voe taas lastata sitä toesta vaakakuppija - tasapaeno - kato.