...loppua looraelee nyt maaliskuu, taas kerran. Siiton tasan vuosi kun oltiin samassa jamassa. Kyllä maalimassa monta on ihmeellistä asiaa? Vuuet vierii ja tunnit mataa! Joku ristiriita tuossaki on- sekuntti ei ainakaa vitkastele? Se tuo ajanlaskuki on niin suhteellista. Formulassa on sekunnin tuhannesosa ratkaiseva paremmuuven. Yksi vuosituhat puolestaan maailman ijässä on vain silmänräpäys.

Parempi on olla räpsimättä ettei vuosituhannet juokse alta. Vitsi, vitsi. Helevetin huonoki, vaen sillompa on vara parantaa. Tosin tässä ei niin varossaan oo. Sitä vaelle ettei koerat kintuille kuseksi. Lyhtypylyväänä olo oesikki uusi kokemus. Ei varmaan niin miellyttävä, ei ainakaa nappaskenkissä. Tietenki jos lähetään sille tielle on kumisaappaat hyvinki tarpeen. Voe olla että semmosenki sijotuksen joutuu vielä tekemään. Tutkimattomat on herran tiet. Rouvasta ei oo mainintoja. Mutta oon kuullu että naenen vaijetkoon seurakunnassa. Viittomakieli kai lie sallittua.

Näen pääsijäesen aekaan pittää tietysti suhtautua kaikkeen hengiseenelämään suurella varovaisuuvella.Se voe käyvvä väärin tae aenakin tullee suuri merkintä sinne syntilistaan. Sei sitte palijokaa naurata jos joutuu käpälälautaan vastaamaan  kun kysytään! Siinon hyvät neuvot tarpeen, mutta neuvojat kaukana. Hätävalleita ei parane päästellä. Neon sanktijot sitä luokkaa, että sattuu ja vielä parraemman jäläkeen. Parraemmat tietenki saa erikoiskohtelun. Palakintolava häämöttää nopijakinttuselle. Vaen läheppä kontaamaan. Parempi kun ei lähe ollenkaan. Näen tietää jo loppusijotuksen ennakkoon. Vaen kuten on tunnettuva. Tämä on tätä. Mutta nou hätä. Mies se on hävinnykki! Paitti jos ei satu olemaan nainen. Olisihan se varsinainen sukupuolileikkaus jos naenen pamahtasi mieheksi tullessaan voittajana maaliin.

Maalissa voi värikkäästi ilmaista mielialan. Paitti jos maali on harmaa. Harmaataloustutkijat ryykää kimppuun ja vievät    linnaan. Sekkäähän ei vie sivu leivästä. Vettä ja leipää on ennenkin käytetty hyvällä menestyksella vankilakuntin elämänliekin lepatukseen. Tietysti jos liekki on vakan alla on vakavalla mielellä suhtaututtava tulevaan tilanteeseen ja varuva ettei vakka syty palamaan ja siinä samalla koko paska!

***

Vielä pitää luua katse tulevaan. Näkyvissä tai paremminkin on oletettavissa, jos vanhat merkit pitää kutinsa, suurija muutoksija säätilassa. Räystäänkorjaajat saa työtä kun räystäät tippuu. Kevätaurinko panee parastaan - huono ei kelepaa. Pakkanen on pannu taas viime yönä - 14 asteen verran. Jospa se Arska lämmittää jäätävät tuulet. Sitä jäämme oottamaan. Kevät tehnee kuitenkin tehtäväsä. Siihen meijän tulee luottaa. Pölijäellään taas huomenna -O-