Ellin posket punoitti, että Jaskaa jo vähän harmitti: Eivätpä punotelleet hänelle muutoin kuin kiukusta!
  Mopoasian käsittely jäi Jaskan pettymykseksi kesken, kun Paavo yhtä äkkiä muisti varsinaisen asiansa. Sen minkä tähden oli tullut.
  - Vaan perhana..! Nythän minä muistin. Minä kun olenkin oikeastaan sen paremman puoliskon asialla, Paavo sanoi ja kaiveli povitaskuja.
  - Joo, se Paavo saattaa lähteä naisten asioitakin toimittamaan. Meidän ukko ei ikinä! 
  - Katohan sinä kun se Kerttu järjestää jotku Tupperi-iltamat, vaan mitkähän, helekatin, tupenrapinat ne oli? Niin sepä usutti viemään sinulle tämän hinnaston, että saat rauhassasi katsella. Ei tule vikaostoja.
  - Täh! Tupperia? Saakeli niitä muovikippoja ei tähän torppaan ostella. Ennestään jo  hyllyt notkuu.. Täynnään vaikka millaista vempelettä, Jaska aloitti.
  - Sinä pidät suusi kiinni! Sinä puhut vasta sitten, kun sinulta jotakin kysytään...! Vaan olipas se Kerttu kultainen, kun muisti naapuria. Pitääkin valita useampi tuote, niin  saa Kerttu paremman emännänlahjan.
  - No niin! Perhana, tälle pitää olla vessat ja kaikki hienoudet. Kuitenkin syöstää rahoja ilmanaikaisiin kippoihin.
  - Älähän nyt Jaska. Annahan emäntien joskus toteuttaa halujaan. Sitten ne  ovat kuin ruusunnuppuja. Kehräävät tyytyväisenä ja eipähän tiedä vaikka sinäkin saat.... sen mopon ainakin, Paavo sovitteli vihjailevasti.
  - Mökissä ei rahat riitä  kaikkiin mielitekoihin. Tuolla Ellillä pikkusen huono tuo rätinkipää.
  - Tuo ukko on meillä  tuommoinen. Perälässä taitaa asiat olla erilailla. Paavopa osaa arvostaa naistakin. On se  kunnon aviomies, kun oikein asiapojaksi antautunut. Sehän naisesta tuntuu mukavalta, kun saa vaikuttaa yhteisiin asioihin.
  - Kyllä se meillä on niin, että Kerttupa se kaapinpaikan määrää ja prikulleen. Mutta  kun se on sille mylläkälle  mennyt, niin nykyvään menee  omalla painollaan. Meillä on semmoinen työnjako, Kerttu määrää ja minä koetan totella, Paavo selitti totisella naamalla.
  - Älä siinä pelleile - kylläpä minä tiedän, että sinähän puistelet mattojakin. Tuo meidän jäärä ei kyllä koskaan.
  - No eipä tuota sitäkään uuhta ole pahemmin näkynyt tuolla peltohommissa. Mikäs se Patella, kun on aikanaan hommannut työmiehiä ahkeroimalla yötöillä. Seitsemän  riskiä miestä, ei siinä vanhemman  miehen enää tarvitse liikoja hötkyillä. Saattaahan sitä joutessaan, vaikka mattoja pieksää. Voi jukoliste noita Ellin ajatuksia.
  - Kyllähän Jaska on aivan oikeassa. Eipä se yksi mies repijä akkojen passaajaksi. Se varmaan pitää Ellin hommata miniä. Poikasi on jo vaikka kuinka vanha.
(jat.)