Se on tätä, sanoo hän ja sihtaa tähtienvälejä! Tokko postaus onnaa kun täräjää käjet. Kokkeillaan kumminki. Yöllä oli unet kattelussa On ae yhtä helevettijä.
***
Kokemattoman tulvat hyökyy yli vanhan matereen ja Kalman kalpea vanha noita loitsuaa. Louhittu seinämä muurina ilolle ja surullinen on laulun loppu. Se on kumminkin tievossa, että aekasa kutakin.
***
Mikas hoppu kesä hyljätä ja kokea syksyn vinkuvat viimat, sammuvat kiimat ja martona makaa maa, huolissaan tässä komojat kohentelee kaulustaan ja Tapiola kantaa tuhkat pesästä. Rannalla ruikuttaa rannalle jääneet.
***
Reissumies nostaa varoituksen sormen, mutta turhaa on potkia tutkijaa munille, jos ei ole rautasaappaat. Eikä onni oota ottajaa vaan onnenmuruset on kivenä kengässä. Jalkorätit aidanseipäät koristaa. Villasukkia kutoo Mummo, lumihommien välissä.
***
Aasinmallinen outo tuttavuus. Höyhenillä nukutettu. Herrasväkkee, tuskin näkkee metsää puilta , suurilta suilta tukitaan puheenparret ja perunan varret panee pakkanen jos saa.
***
Tuskin antaa? Impi kaino ja herttainen. No, jos tämän kerran, mutta vain sen verran että pärjää huomiseen. Ja uuden luomiseen on tuskin aikaa. Tylsä lapio ja Vakuuttaa Tapio sitten palaa aitat ja riihet
***
Leipää kaikille ja siilliä. Kuraveen sijalle korvenkyyneltä = pontikkaa! Kysymyksiä ilmassa. Vastaus omansa löytää Eikä tule rokulipäiviä ahkerallle. Korven kyynel lepää lähteensilmässä eikä huomaa, että on hetki lyönyt kaveria korvalle.Postileima persieen. Lakkoileeko postipojat?