ei mittää - eikä tiistae - vaen mitä siitä? Päevä kirkastuu entiseen malliin ja kuki koettaa sitä elämäsäkyrsää naottija kykysä mukkaan. Toeset ahamii niin että maha on melekosessa turpulenssissa - ja juomat päälle. Siitä se syntyyki sitte melekonen jankki joka pannee mahan sekasi ja toesinaan jopa Yrijö-herran saattaa tulla kyllään ja alakaa häjyksi.  Kyllä siinä sillon jäläkijä syntyy. Onko kaekki sitte semmosta jota kehtaa lastenlapsille kertuva, se onki asija ihan erikseen. Oli miten oli niin jokkaenen märehtii päevän kerrallaan, tosin jollakin jää sitte limppu kesken. Se onki sitte jo eri tarina.

Pannaampa taas värit peliin, tullee pikkusen väriläeskää muuten harmajaan lokkiin. Meikkä kun ei kuvija kumarra eikä laomassa laokkaa. Jos se jotenki kumminkin punanen paremmin kuvastaa lukijan tuntemuksia näetä tollotuksija lukijessa. Eikö se oo ihan tavoteltava juttu? Pieni kieukusuminen antaa uutta potkuva persuuksiin. Jos näkkee mustaa vaen se vetasee ajatukset synkälle asteikolle. Aorinkolasit päässä tarvitaan vaen kun lukkee jotain häekäsevvää? No, eipä tuolla väliä, kuhan ny jottae!

Onneksi issijas on laementanu otettaan. Tosin vielä sattuu kun nousee jalolleen. Saa nähä sitte päevän päälle mihinkä suuntaa se siitä. Sillon seon vaeva pahassa paekassa kun on selässä. Tae oekijastaan tuossa alaselän kuppeessa . No ei oo outo tuttavuus. On käöny kylässä ennenki. Ei mikkää toevottu vieras. Oekijastaan kuokkavieras jonka toevosi sinne missä pippuri kasvaa.

***

Sää on selekijää ja aurinkoesta. Huikasevan kirkas hanki säkenöe  Arskan loesteessa. Hyvä on hiihtäjän hiihellä jos siltä tuntuu ja on se tämä valosuus mukavaa, vaekka ei hiihäkkää. Pakkanen on taas vajonnu alemmaksi -18.3 on lukema, mutta kiipijää varmaan nopijaan nollaa kohti. Jossae suojasassa tuulensuojassa joku äkänen saattaa paestatella päevää ja ruskettaa naamaasa. Kyllä se siitä riemuksi repijää ja jos ei niin tarviiko sitä aena hymypoeka ollakkaa?   -O-