LIPOSTA
***
Kelit on leutoja. Mahtaa olla paikoin aika liukasta. Se kun vielä jään päälle nakkaa pikkusen lunta on lääkäripäivystyksessä tungostal Kuperkeikkaa ja pyllylleen!
***
Vaseliini on hyvinkin tarpeen jos tihkasee, moni hihkasee jos on luisto hyvä. Syvä kuilu edessä jota tyynnä kyntää aurallansa maata isien. Äitinkieli keskellä suuta homma onnistaa. Surunpilvet haihtuvat ja vaihtuvat yölliset usvat. Revontuli näyttää tietä ketulle ja eessä on liskojen yö.
***
JOKAISELLA loppuikä on hupeneva luonnonvara jokaisen elävän kohdalla. Päivävarasto hupenee eikä lisäyksiä myönnetä. Se on joka päivä yksi pois. Piikki kammassa. Montako jälellä. Onneksi ei tiedä, jos ei turvaudu köyteen tai myrkkyviinaan. Moni yrittää tuhota itsensä hivuttamalla. Tupakki ja huumeet on hijas mutta melko varma vaihtoehto. Hintaahan siinä keryy, mutta taivas on rahatonvyöhyke. Loppusuora on kirimistä varten. Jarruta ystäväni, maali kyllä tulee myöhemminkin. Älä vedä hapoille! Raha on paperia- Pyyhkimään!
***
Kohtuuvella  ehtii kunhan ensin virkoaa. Jos sittenkään. Ei kantsi Toivoa heittää, jos ei ole isompi? Toivo on tuhti mies. Tuskin kumminkaan olematon paukahtaa. Vaen eikae tässä sanat suuta halkaise, joten pienikin ilo voi murskata kirkonmeininkin. Naama peruslukemiin ja , huomiseen! Selkokielellä homma helpompaaa?