OSA.80.
 - Kyllä sinä aevan käöttökeleponen vielä out, suatassiin sulle vuan jostahhii uus piä. Alahhan nousta niin lähetään marssimmaan palopaekalle. Montejossa pensat pihalla. Sillä ei homma kuonnu kohilleen.
 - Vuan jospa se pyssymies ampuu?
 - Mitempä se meijät näkköö pimijässä
 Varoen Pökiö nousi seisaalleen. Poimi poliisin koppalakin päähänsä sekä puisteli pahimmat hiekat vaatteistaan.
 - Eipään tuossa kuinkaan... Suatto siinä tulla saan metrin uus Suomen ennätys, kun piställin tuossa Datsunin perässä.
 - Joo ja se mualiin syöksy olikii komijaa katottavvee. No alahan tulla, ettet eksy.
 - Tuunhan mie kun vuan suuri polliisipiällikkö ei hättäellä.
***
  Paloautoja saapui palopaikalle monesta suunnasta. Hälyvalot vilkkui rauhattomana joka puolella. Tumma syysilta oli kuin ilotulitus, kun navetan liekit nousivat palon kiihtyessä yhä korkeammalle.
Kumarainen puuskutti, pienoisen ylipainonsa johdosta, kun poliisit jalkaisin kiirehtivät palopaikalle. Pökiö kävellä lompsi aivan kuin joutessaan, siinä rinnalla.
 - Näöttääpä olevannii siinä mallissa että parempi oes kohennella tulta, ku sammuttoo. Tuotahan ei kyllä pelasta ennee mikkää. Misseehän ne meiän miehet lusmuillee?
 - Suattanneet puulaottee jo kaapuntiin.
 - Ei tottaste näö maijjaa missää. Suatanna kun männään ku lammaslaoma oman piän jäläkeen. Vuan eikö helevetti ou se nuapurin isäntä tuolla reohaamassa. Tämähän se vasta näättee olevannii kumma elävä. Pitteeköhän meijän männä se pijättään.
 - Mitteepä tuosta turhii huollii ottoo. Eipä silloo ennee viinoo. Olj sillä aotossa täös putelli, vuan minä evakoen sen parempaan talteen. Eipään sitä kallista tavaroo pie hukkaan heittee. Mitteepä se pomo tuumooo jos lauantaena kylypästään ja nosteltas voetonmalijoja. Mitteepä me poekamiehet hötkyillään?
 - Sie Pökkiö sitä et oukkaa aena nimesi mukanen. Ihanko seoli isoki leka.
 - Olj tok. Eehän se puolikas kahteenmiehee ou ku härnyyksi. Vuan eikö se tuolla ou Tikanpoeka? Jututtelloo jottae mummoo. Mitteehän sillähhii lie mielessä. Mitteepä sinä suuri herra miäreet mulle nöyrälle allaeselle työn kuvvoo.
(jat.)