NÄKYM(Ä
***
HUOMENTA! Tuulet niin vinhasti vinkuun. Puuta kaatuu ja käörät nousee, mutta minun sinnikkyys ei väisty. Höpötysliiterin ovet on aoki ja sana on vappaa kirmaamaan kevälaetumille.
***
TALAVIKINHAN tuo vielä näöttää tapojaan. Entiset kuijjeet ryötällä näöttää olevan. Pakkasta ja pyryä, pyryvä ja pakkasta. Koeta siinä sitte luovia kessään päen turkkihaalareissa fällyjen alla. Jääkarhujen rypypaekka tämmon paremmin kun valakoihosen immeisen. Mittari nyt -0.3.
***
SIINÄ monijaeta kertoja katellaan klasista, ennen ko alakaa räöstäät tippumaan ja täe korvallisella elämään. Pitkässä kuusessa on helteet ja valakijat yöt. On perkele se niin väärin. Vaen yksitellen seon päevät kateltava. Kävi syvin tae matalin.
***
ELÄMÄN merella kulkee lentävät hollantilaiset. Purjeet kasassa ja vesilastissa. Kukaan ei sano mitään, korkeintaan tavailee loppumattomia viisauksia joita viisaiden kielestä irtoaa. Tyhymemmät häppeilee tyhymyyttään eikä saa irtopisteitä ja kiintijät ei irtoa.
***
HAAVOSSA haviseva tuuli leyhyttää perseenpyyhettä. Käytettyä kortsua lojuu käytettynä ehkäisyyn. Muutama harhautunut heebo kurkkii ovelta mutta tietopuolinen viisaus tyrmää hänet. Suuret luulot kokevat suuren rommaoksen. Katkerat ilmaisut kieppuvat häkkyröinä pakkasyöhön. Hopeinen kuu katsoo naureskellen pakkastaivaalla.
***
Maalis kumminki maita näyttelee. Ja kun huhti saa - vie hummauttamalla loput lumet ja käki kukkuu kultia ja sanainenarkku takalukossa. Käytössä vaan oleellinen. Kyllä ja ei, ne riittää tiukassa paikassa, mitä niihin lisätään on pahasta'-