OSA.81.
 - Mikä merkitys sillä on ollut kun ajoi auton pellolle. Pihalla olisi palanut koko paska. Olisikin ollut melkoinen kokko. Navetassa paljon palamista. Vanhoja heinäpaaleja lato täynnään, Kilikki jutteli.
 Viskari joka puhui vain tarpeellisen oli vaiti. Pitkin askelin hän harppoi pyörän uraa. Kilikillä oli täysi työ pysyä rinnallan. Miehet lähestyivät romua. Viskari pysähtyi äkkiä, vilkaisi Kilikkiä ja sanoi:
 - Hei! Katso tuolla heinikossa makaa mies!
 - Missä? Helvetti! Tosiaan mies se on.Onko se Kauhu nupannut itsensäkin, kun äiteensä lopetti? 
 Viskari astui ruumiin luo ja käänsi hänet selälleen. Ruumiin kasvot olivat yhtä tohjona kuin Jämsän mummon kasvot sisällä.
 - Jumaliste, onpa pahan näköistä. Katsotaanpas onko miehellä mitään tunnareita mukanaan, Kilikki sanoi ja koitteli ruumiin vaatteista taskuja. 
  Housujen takataskusta löytyi lompakko jossa oli muutama kahdenkymmenen euron seteli. Ajokortti lokerossa oli ajokortti josta katseli viiksekään miehen naama. Tuomo Rasa, Kilikki luki.
  - Rasa? Sehän on tuttu mies. Oikea taparikollinen. Edellisessä työpaikassa itäisessä Suomessa sen kanssa joutui usein tekemisiin. Lempinimi sillä oli Survoja. Missä Survoja siellä naisia! Nyt ei kylläkään näy!
 - Nyt kai pitää soittaa Kumaraiselle? Se saa sanoa Isolle kun se oli ruumiita kaivannut. Alahan soittaa se oot sinä nyt pomo!
 - Etsipä onko näitä enemmnkin. Jos Kauhu on telottanut itsensäkin. Minä kilautan Kumaraiselle... Haloo! Joo se on Viskari Ruikanrannasta päivää! Piti alkaa soittelemaan...!
 - Joko lampi on naarattu? Löytyikö Rimpiläinen.
 - Ei ole vielä pelastuspartio tullut...
 - No mikä siellä sitten maksaa?
 - Maksajista ei ole näyttöä. Löydettiin vaan ruumis täältä Hiacen luota. Pojat eivät olleet sitä hoksanneet. Kuollut jo aikoja sitten. Ammuttu haulikolla naama paskaksi.
 - Johan on kelettä? Onko uhrilla papereita?
 - Oli sillä lompakossa ajokortti. Nimi on Tuomo Rasa!
 - Täh? Sekö huorankuskaaja? Nyt tämä menee liian kiivaaksi.
 - Sitä vain että se pitäisi Mustaauto panna taas reissuun.
 - Niin kai pitänee. Tuttupa on reitti. Ei siellä Kauhua ole näkynyt? On syytä pitää silmänsä auki.
(jat.)