...aamua kaikki blogissa piipahtavat. Myrsky ulvoo ja sujet on vaiti. Kukassa on hyväntiejonpuu ja pahalle maksetaan palkkansa. Kukin kukittaa kaverinsa kukin. Jos nimittäin on aihetta kukittaa. Ruusut hopeamaljassa kuihtuu, mutta Rauha on yhä toivoton. Etsintäkuulutus ei tavoita Toivoa, joten Toivokin on yhä onneton, mutta myös rauhaton. Ei hän löydä sijaa majatalossa. Hotelliin yritti, mutta oli pohjia.
***
 TOIVON kantomatka oli tiskiltä ulos ja tulos ratkaisematon. Voiko Toivo olla toivoton? Rauhaton kyllä! Ja rahaton. Vaan sepä on Toivon murheita. Jos yllättää epätoivo, tilanne on toivoton. Joka tapauksessa Toivo elää koska votkula maistuu.
***
PERÄKYLÄN piimänjuojat ry, PKPJ. (ryyppyyhistys) on tehnyt pitävän raittiuslupauksen. Raittivapaa reitti saa kansan liikehtiin. Kiireisimmät kiirehtii muijen ohitte. Vaivaset jää jalakoehin ja pojalla polvi paraneen.
***
 ILIMASSA kansanjuhlan tuntua vaen se vaatii vastamäelle nousua. Mutta samapa se sille. Siitä se heleppaa. Alaspäen on elävänmieli. Ohut ilmasto pahee haokkoon henkeä. Ruispullassa elämisen ehto... Kehtossa nukkuu tulevaisuus.
***
POIJALLA on kestopuusta jalat. Mutta ei hätää. Puusta pitkään ja pitkästä aikaa toivo sarastaa - pojassa on luonnetta. Ei iske laho eikä home. Varaosat alle torihintojen. Tyrkyllä luxusmallejakin, mutta arkikäöttöön välttää.
***
 KOHTUUS tuskin riittää piimää juodessa. Ilmaherruus vaatii kovankin harjoittelun. Horttanainenkin  sanoi aikoinaan. Se on asiaa, kun ei puhuta joutavia vaan panneututtaan tehtävään tarvittavalla vakavuuvella.
***
. NO; SILLEHÄN ei mitään maha jos sana ei tule lihaksi. Karkaa pieruna Saharaan. Silloin synti turmelee tuhdinkin pojan. Saatapeetä loinnellen siinä häviönkynsi silipasee, eikä se siitä somene. -tana. Mutta alkuun palatakseni. Joka aamu on armo uus! -O-‎17.‎11.‎2013