PIRUNSILMÄ.
***
Sehän on Jouluki tuossa lähellä. Reilu kk. ja se alakaa joukoella ähkysyönti ja juonti. Ite meinaan pysyä ettäällä notkuvista pöyvistä, eikä %-juomatkaa viehätä. Se latkikoon jota viehättää.
***
Peetlehemmiin on pitkästi ja pentsiini kallista, että eiköön tuo riitä kun heittäötyy makkoeleen vaekka Itejaparkin jouluseimmeen. Siellä Eoro kilissee ja kulukuset soettaa se voettaa jolla on aekaa tuhulata.
***
Pimijässä yössä tähti kiiluu kovimmin . Kuu-ukko nauraa naama naarmuilla. Jenkki osu pahasti mutta lenkki tekee tehtävänsä vaeltaa kiukaan kautta ja Tuonelan lautta seilaa ikuisuuvvenmerellä. Lautturi unessa.
***
Ihanko joku tosissaan puhhuu jo Jouluostoksista? - tana minä sitä en korvaa lotkaota moeselle menolle. Leipäkyrsää naamarriin, siinon jouluaterriaa nokko. Ei oo Joulu jyrsimässä lompakolla. Se on vain niillä jolla lompsa pullottaa... Pullot on palautettu!
***
Vaen ratsut ja satulat hukassa. Jos silimään sattuu on lääkäri lähellä. Pahasilimä kattoo aijanravosta pahat mielessä. Myrskyn silmässä vanha navetta eikä kunnolla ole väliä... Mausteen kanssa kelpaa. Jos joku kummastellee: Mitä se nyt? Vastaan: - puhe on kiertoilimasu pirun puuhille!
***
Jaa - eikä ennää tule? Sillon ei palijo menekkää. Taseet on tasaset ja nollapeli kulkee ja sulkee turhuuven- markkinat ja toripäivät.
***
Tasapaeno säelyy jos ei horju. Vaen sitte ei nyhyjästä tyhyjästä ettei potkase tyhyjää. Matkamiehelle evväät mukaan, eikä niitä häneltä oteta poes, vaekka voes olla ratkasuna hyvinnii kannattava ajatus. Kantokyky on kuitenkin mitätön. Kantolupa peruttu, eikä vetämällä matka jatku... Eihän satunnainen lukija hermostu, vaikka joskus vilahtaa ilimanaekusiin. Semmosta on polokka pakkasella, vaekka + näöttää.