TÄHTIEN VÄLEJÄ.
***
Taasen siinä on etappi takanapäen. Menny viikko on korkattu ja aekakirijoehin merkitty merkittävät tapahtumat. Lienee tuonne raapustettu merkityksettömijäki, kuten humpuukimarkkinoehen saavutuksija. No kaekki kukat kukkikoot jos siltä tuntuu.
***
Monenlaesija innovaatijoeta (kuten nykysin muotia) on tukan alla pyöriny. Mahollista ja mahotonta, Kuten monesti on tojettu ja tojistettu, ei se totteutus oo niin tärkijää. Pääasija on että pöntössä on pöhinää. Niin pyssyy palikat järijestyksessä eikä pääse pahempia tornaatoja riehumaan.
***
Siitä huolimatta se tuo ikämuisti tahtoo tuottaa kummija tilanteita. Nimimuisti se on kai se kaikista häirijöistä pahin. Sitä ei muista vähäkää kauempaa tapaamijaan  immeisten nimijä. Vaen oon huomannu se on hyvinki tavallista ikäimmeisten parissa.
******
Kuten tiijetään se JOULUKIN on ovella ja kokkeilla josko muutaman uuven joulurunon tapasen saisi värkätyksi.Tosin tuolla arkistossa on joulu aikas hyvin esillä,Mutta mahtuupa tuonne lissääki?
***
Viisaat vaihtaa mielipiteitään. Ministerit pitää ovet auki- päiviä. Vetää kaikista ovista ja takaa työntää ruottalainen Kannat kattoon ja omitaan uudet. Kuudet mielipiteet hyväksi - on joskuskaan oikeassa. Soikeassa vaeltaa henkinen kehitys, eikä suurista tunteista ole painolastiksi!
***
Kehnot ketineet antaa rikkaalle hyvän mielen. Rahan arvoa jyrsii inflaatio - setelit tallessa Naurusaarella. Likainen raha peseytyy käyttökelpoiseksi, mutta mustuttaa valkeat kaulukset.
***
Siitä vaan sanoi Mummo ja nosti hametta. Ylämummo armahtaa synteihin sortuneet ja Muumi-mamma antoi Putiinille ja Putiini söi! Kaksin on mukavampaa tapella. Yksinollessa ei tule riitaa. Avio.ero vie tuhkatkin pesästä, eikä vaatimuksille ole loppua oleman.
***
Talviaika antaa tilaa unelle. Päikkärit tievossa. Monissa miehin siirrellään kelloja. Paikat myyty rahan puutteessam´, saatu vanhoja vellihousuja -ilman velliä. Kesällä voi kelliä munasillaan! Suuret voimat siirtää vuoria. Savua ja tuhkaapurkautuu paineella , laava valuu kuumana ja notkeana. Hukkalämpö lämmittää tulevia kesiä. Toivossa voi elää kunnes synkkyys salpaa hengen ja mustaa maalaa masentunut mieli.
***
Auringossa palaa ikuinen tuli ja suo meille poloisille mitä olemme ansaineet! Yöstä valoon ja kaamosta kalloon. Kelpaa vetää unta palloon Annan päivän aikoihin. Se me kestetään.
***
Säätilan sanovat muuttuvan tällä viikolla. Tulee pakkasta ja lumipyryä. Se vettää naaman totiseksi, mutta eipä se auta kun soppeutua tilanteeseen.+2.2 on tilanne tällä hetkellä. Harmaata ja sateisen näköistä. Kaamoskin on Lapissa alkanut. Ei nouse ei laske aurinko muutamaan viikkoon. Eihän se niin valosaa oo näillämainkaan, mutta Forttumi säteilee!