Kehveli on kihvelin kaveri. Kehveli on kirous josta tulee merkintä isoon kirjaan. Taivasosa mennyt, tai ainakin katkolla. Ei huolta - yhdennellätoista hetkellä vielä ehtii, paitsi jos  myöhästyy junasta. Vaikeaa on panna kilon pulla, puolenkilon pussiin. Otappa vaikka kassi. Se helpottaa kummasti. Tai syö puolet, haihtuu huolet ja rahat! Hakkaraisen sahat on remontissa -johto puuttuu.

Liian laaja tupa panee tupakoimaan. Taas yksi pahe. Elä hyvä ihiminen ala sellasseen. Mennee keuhkot ja terveys ja rahat. Päiviä toki riittää. Juhannus kuitenkin kaukana. Päivävaraston avain hukkunut. Oliko se tässä? Syksyllä sato korjataan. Tuleeko kato, vai täyteen lato heiniä joille ei ole syöjää, eikä myojää. Heinahatut on mennyttä aikaa, jota moni katsoo katehtien!

Kivillä istuu ankara raati, saati yhtään naista joukossa. Peräkylän miehet rynnii, kyynärpäät terävät ja taskussa akseli, joka on poikki. Asiallista puhetta pulppuaa, vatsamäen kunnaat lainehtii entisiä aikoja . Kivikylässä asuu Retu ja Mutikaisen uudessa talossa vedet pysyy putkissa. Tylsää kun ei tapahdu mitään. Kaiken se kestää!! -O-‎5.‎7.‎2013