JÄLLEEN...
sitä ollaan sorvin ääressä. Sormet sojottaa tökkimistä varten. Mitä siitä seuraa? Se jää nähtäväksi.  Jos arvoesa lukija lopettaa tähän, niin sille juttu jää arvoetukseksi. -Hänelle! Homma on vahavasti hanskassa. Saisi vain sen kaivettua esiin. Tuleeko se sieltä normaalina ulostuksena vaen pittääkö suorittaa hanurin avoleikkaus. Jos kumminki ensin äkistäesi. Se, jo ennen mainittu pöytä on puhas joten siihen sitä voesi yrittää.
***
Onhan se aika siistii käsitellä asijoeta silikkihansikat käjessä,mutta luikkaat ryökäleet on. Pitäskö vaehtaa karhennettuun malliin. Hansikasvaranto on kuitenkin tilanteessa, joten täytynee tyytyä siihen mitä saa.
***
Puhheet ei ruuvaksi rupia, sanottiin entisaikaan. Totta maar, vanha mies on ollu asijanytimessä kun on lentävänlauseen napannu ilimasta. Puhheet ei tosijaan auta, täytyy olla kätteentuntuvia tekoja. Selässätuntuvat tevot onki jo yliraskaeta, Selekävaeva sen pirullisimpia vaevoja.
***
Pappihan se muka yrittää puhumalla... Vaen saahan tuota eppäellä ettei mittää  konkreettista saa aekaseksi. Yritys hyvä kymmenen, mutta riittääkö se. Ei aenakaa sille Pohjos-Korijan isännälle. Saattaa pirulainen paenaltaa nappija jos pappi mennee porisemmaan.
***
Mutta eipä lie pahemmin vaaraa vaekka nappija paenaa. Eppäelyttää niihen tekninen ossaaminen. Se voe atomi räjäntää niijen omalle naamalle. Taas turvaun vanhaan viisauteen: Sitä Raema saa mitä Huima antaa. En oo vielä tutkinu mitä elukoeta nuo Raema ja Huima on, mutta tuskin immeisiä? Tosin nykyvään annetaan pennuille mitä kummallisempia nimijä.
***
Tämä kumminki on tapahtunu jo vittasavirikonaekaan, että kyllä ne on jottae muuta. Se ny ei kumminkaa kummenna tileemmaa muuksi. Antaminenhan on varsin kunnioitettavaa, joten Huima on noista se autuaampi. Autuaampi on antaa kuin ottaa, porisee pappiki. Mutta, kuten totesimme papin puhheet ei kirkkuva rakenna - kirvesmiestä tarvitaan ja puuseppää.
***
Tietenkin olisi onnellista jos kaekki tulisi toemeen omillaan. Seon hämäränpeitossa mitä se meinaa. Tarkottaako se toemeen tulo matkaa aotolla vae fillarilla? Eihän kaekilla oo ees toenta, saatikka muuta duunipaekkaa joten moni jää koesiin kotija - jos semmonen on - tae venneen alle. Jäämme jännityksellä oottamaan herrääkö  venneen alla nukkuja laenkaa. Taas saa pappi kahvija juuakseen..