JÄLÄKIPOLTTEITA
---------------------------------
Päivät vain vilisee eikä mitään saa aikaan. No, paremminkin ei saa laiskuuveltaan mittää tehtyy.Aeka kulluu sammaa tahtija teki jottae tae makkaa.
***
Oon minä sitäki miettiny, että tarviikokkaa? Oeshan se meleko koomista jos porukat kattelisi syömisiä munasillaan tuolla metässä, niin kuin poro hankia koparalla kaevaen. Sitten kun maha täönnä jäkälää niin johonki luolanperälle kyrvähtäsi köyröttään oottamaan seuraavaa nälkää.
***
Ei tarvihteisi päätään vaivata niin vähäpätösellä asialla kuin raha. Eikä tarttis shoppailla , eikä kerskakuluttaa. Poes oesi huoli saastumisesta. Kattoes vaen luolan aukolta millon on sopiva ilima käyvvä haukkaamassa.
***
Siinä saes itekuki kohallaan miettiä mitä tekisi, vae tekisikkö mittää. Ei pörräisi nuo helevetin Hornetit, niinku ne on tässä viimepäivinä ujeltanneet kovvaa ja matalalla. Ei niillä näö olevan rahanpuutetta kun huvikseen ajellaan.
***
Toisaalta onhan se niinki, että kalliit lelut ostettu, niin pitäähän niillä leikkiäkin. Tosin passaes kae ne halavemmatki lelut. Siitä oon kumminki varma, ettei Hornetin puikkoihin passaa nukahttaa.
***
AAmulla töllössö ne yllytti nukkumaan niin perusteellisesti, muuten kuonst kertyy aevoon ja aeheottaa arvaamattomia seoroksija. Sitä ei kertonneet mitä sitte jos vahinko tapahtunu. No, parempi kusi päässä kuin jumalattoman suussa!
***
Tämmoli ny tämmöstä salattia. Kusi päässä eijoo vielä lämmenny, niin tuotos on tullu tippumalla. Siitä huolimatta. Palaillaan.