LISIÄ.
***
SEON SILLEEN, että kun taakkaan tulee painolisäystä. Jo yksi korsi voe katkasta kamelilta selän. Sei mee niin ku sillä entisellä miehellä joka halakoja rekkeen lastas. Ahaneos voetti: Jos tuon jaksat jaksat vielä tämänki, ukko mutisi kunnes kuorma oli niin mahtava ettei enempää millää mahtunu. Eihän se kuorma mihinkään liikkunut. Hevosen hakkaamiseksihan homma meni. Mutta jos taakka on liian painava se on raja jossakin.
***
LIIAN suuri kuorma musertaa alleen, eikä murhekaan oo mukavaa kantaa.
Ei ainakaan yksin. Taakkaa jakaen homma helpottuu ja matka jatkuu kohti taivaanrantaa. Harvalle nykysin sattuu löytyyn semmonen elämäntoveri joka avittaa pahassa paekassa. Puukkuva kylykeen ja ajetaan heikompi osapuoli mäkkeen.
***
KOVAKSI on menny meininki. Ihimisen alhaesimmat käöttäötymismallit on vallassa. Katteos kaona ja pahansuopasuus pyrkivät näköjään nousemaan pintaan. Kun lukkee viikonvaehteen avviiseja niin sitä viinan kanssa tehtyjä pölijyyksijä, ryöstöjä ja raeskaoksija. Ei se arempi immeinen tohi hämäräaekaan palijo mökistään kurkkija. Huonolla tuurilla seon viimenen reissu. Toki niinkae seon ollu aena, siitä vaen eijoo huuveltu.
***
Vaen ei kun ettenpäen! Mummo aokoo tietä - tiijättä se joka lumessa tarpoo. Ylämummo taas kattelee hyväksyven kun perinteet on hyvässä kurssissa! Huomenna taas oon päevä uus Nähellään!