TÄHENVÄLEJJÄ.
***
Tähdet kertoo omijaan. Välleiaaä ae on asija, piilotettuna pahalta naalimalta. Katotaan mitä tänään ootettavissa. Tuskin mittää järkeenkäöpää, paremminki päähänottavaa!
***
Tietämättä tuulee mereltä. Eikä sotkusta saa selevää! Onkohan nyt syksy vai kevät? Nukuinko onneni ohi, vae yön yli Puskassa asustaa tupajumi yhteiskunta. Untako tää?  Vaai onko peräti toenen tojellisuus. Kas siinäpä pulma.
***
Kanat kuoli kukko jäi? Muniiko? Aika sen näyttää. Kukolla munat pussissa? Onkohan? Kanat jätti aukon sivistykseen. Ministerit paikkaa aukkoja munimalla. Tyhjyys täyttyköön ja kukkulat horjukoot, yksi on joka pysyy. Vastaan jos joku kysyy, muuten en. Olen vaiti kuin muuri, vaikken sano mittää,
***
Asiapuolelle vetää, mutta minkäs voi kun maailma tarvitsee tekijänsä. Johtotähti yhä vailla ottajaa. Missä menee raja kun paja on jo rakennettu. Louhin rakenteet kestää, ei voi estää pientä ihastusta. Louhi Pohjolan emäntä. Sinkku, Ja pysyy!
***
Väinämöisen kannel soittaa ja tasoittaa Louhen uurteisen naaman. Ryppyvoiteella loput. Aino katsoo Väiskiä, eikä tee mieli. Kielimuuri kasvaa silmissä. Sampolla töitä! Mutta jauhaa pelkkää potaskaa!