Jaska makasi maassa Piritta-Anneliinan jalkojen juuressa. Toisinaan elehtien hiukkasen. Paavo jatkoi puhettaan, kuin ei mitään olisi tapahtunut. Niin kuin ei ollutkaan.
  Jaska heräili ja huomasi makaavansa maassa. Hän alkoi tajuamaan, että erikoisvahvalla simalla oli osuutensa hänen kokemiin kaaoksenomaisiin uniin.
  Hiukkasen nolona Kitulainen vilkaisi Pirita-Anneliinaa, mutta saatuaan häneltä herttaisen hymyn, niin Jaska tunsi olevansa vahva uros.
  Kitulainen istahti paikallensa ja keskittyi kuulemaan mitä Perälän Paavo sanoi.
  - Toivon että kaikki kynnelle kykenevät tulevat sitten talkoisiin - juhannuspyhien jälkeen, kun alamme rakentamaan Kitulaan elintasosiipeä... Minä kiitän kaikkia mukana olleita ja ottakaamme vielä simaa, sitä riittää...
  Nytpä alkoivatkin varsinaiset ryyppäjäiset, kun siihen oikein annettiin lupa. Aivan jonoja muodostui ilopänikän seutuville ajoittain. 
  Heikompikuntoiset saivat pian tarpeensa ja lähtivät kotiinsa. Opettaja Kärhämäistä nuori daami joutui tukemaan heidän lähtiessä koulua kohti. Toiset opettajat olivat lesboja, joten emme puutu heidän orgioihinsa. 
  Itse kukin vetäytyi nukkumaan, mistä sattui rauhallisen paikan löytämään.
***
   Jossain vaiheessa yötä Jaska havahtui siihen, että joku veteli peittoa hänen päältään. Häiriintyen, mutta silmiään avaamatta hän vetäisi peiton  toisesta syrjästä, saaden osuutensa takaisin. Kesäyö oli lämmin, mutta kostea. Jaska maiskautti suutaan ja tunsi tympeän maun, kuin olisi haukannut ison palan hiivaa. Jaska maiskutti suutaan inhoten.
  Aamuyöstä rakko vaati tyhjennystä, ja Jaska kompuroi ylös. Hitaasti raotellen  hän availi silmiään. Silloin hän havaitsi, että nukkumapaikaksi oli osunut pihakoivujen alusta. 
  Peitto, josta hän oli taistellut, oli vanha räsymatto. Sen alta pilkistivät kuluneet nahkasaappaat joitten omistajasta ei voinut erehtyä: Tonttisen Jallu.
  Jallulla oli ollut povitaskussaan kotipolttoista, jota Jaska oli Jalmarin  yllyttämänä, siemaillut useampaankin  otteeseen. Siihen he olivat samoille  sijoilleen sitten sammuneetkin. Toisia ei näkynyt missään. Penkeiltä on lähdetty jättäen ne hujan hajan.
  Kertakäyttömukeja oli piha tulvillaan. Kaatuneita penkkejä ja tuoleja oli ympäriinsä.
(jat)