...konneistossa käönnistysvaekeoksija. Ilimanputsari tukossa ja veivillä piti punua tulille. Jonkuverran kone vieläki yskii ja käönti on epätasasta. Vae ei kae se aota kun baanalle kävi syvin tae matalin. Tosin matalalentuahan tämmon koko ajan, välliin pohoja raapii asfalttiin, vaen ei parane jäähä kummastelemaan, ettei takkaatulijat törmää perseeseen.

Entisaekoena se ei hätä hässiny, eikä kiire karvastellu. Ei ollu noeta eri vempaemija jokka vie nykyvään leijonanosan immeisen ajankäötössä. Ennen vei lukeminen suuren osan vappaa ajasta.Sitähän ei palijo ollu kun piti väekkvä työnlaijjassa koko ajan. Kaekki kun piti tehä käsipelillä. Ei ollut rattoreita eikä muutakaa koneapua. Hevonen anto 1 hv. verran. Ny eletään niitä aekoja kun paskapattereijennevitys oli ajankohtasta. Talavella patterehin ajettu paska piti taas mättää käsitalikolla hevosen kippikärryyn ja levittää tavara pellolle ympäriisä kärrykasoihin. Siinä hommassa ei kuntosaleja kaivattu. Kärrykasat piti sitten levitellä talikkopelillä jonka jäläkeen vielä hevoskarhilla koittaa saaha mullan kanssa sekasin. Kyllä siinä touhua riitti  ennen kun pelto oli kylvökunnossa. Ja sitten kun vilja kesän kasvoi, niin hyvin monesti elokuussa halla korjasi työn hedelmät. Palkaksi tuli vain höyhenen kevyitä kahuja joita ittijään pettäen jauhettiin elukoille rehuksi. Parraemmat rinnepellot saatto antaa kurttusia ohrija joista jauhatettiin tummija rieskajauhoja, Jauhoista tehtiin tummaa likilaskusta rieskaa. Rieska maistui kuitenkin hyvälle kun oli nälkä.

Silloin ei kumminkaan valitettu, eikä haettu korvauksia.  Keneltäpä? Oli kyse olemassaolosta ite kelläki. Köyhimmät joutu jopa kerijäämään. Vae ei sitä auttanut lannistua. Jostakin hankittiin siemenet kevääksi ja uusi yritys, hallanpelosta huolimatta. Nykyväänhän kuviot on toistaluokkaa. Paska saa kyytiä kaikennäköisten vempaiden voimin.Pinta-alat on suurija ja kaikki sujuu vipuja kääntäen ja nappia painaen. Hallakin on poissa ja ja sato laavukasta. Mutta - mutta... Valitus on valtava.Kehnosti kuulema menee. Se kai lienee ajansävel? Kaikkialla löytyy tyytymättömyyttä jaepätoivoa. Kansa persuuntuu ja sittehän se autuus muka koittaa. Vai koittaako? Se näkee ken elää! Soppiipa tuota eppäellä!

-

Jälleen harmaata ja sateista.+3.1 on tarkka. Aamulla kuului jo pikkulinnun aamusoittoa takapihan seutuvilla, mutta taisi huomata, että on liijan kolijaa ilovirsijä vejellä. Pisti pillit pussiin ja pisti nokan kohti etelää? No, jos se tullee vielä takasi. Kuka tietää. -O-