VASARA&HOHTIMET.
--
Vaalea kesäyö huokailee rajusti puiden oksissa, Puut kumartelee voiman edessä ja vilkuttavat oksillaan ohikulkijan rajussa syleilyssä. Harmaana yötaivas katsoo kyynel silmässä kaatuuko kukaan? Katsomot tyhjinä ammottaa pelipaikat, kuitenkin ilmassa juhlan tuntu - onhan juhannus.
***
Eipä aikaakaan kun Tuuuli saa aikaan muutakin kuin sanomista. Ryskyen kaatuu kuusivanhus. Syvänvika, sannoo metsuri. Tekomies ei kauaa käsiään kahtele kun tarttuu toimeen ja ryty kuuluu kun poika painaa. Ei ota lainaa, vaan tulee toimeen omillaan. Tuosta poikki ja pinoon, vinoon kuluu kantalappu linttajalan kengässä.
***
Taito tallessa ja vasara ja hohtimet. Nippu aetalankaa ja järki päässä niin saa jo ihmeitä aikaan. Suuret sanat ei suuta halkase eikä saita sanojansa syö. Tekomies tekee eikä kysele. Sanoo sanansa ja se pitää!
***
Hetki heijahtaa ja vesi virtaa, ennen kun eilinen on huominen. Periaatteessa vuuen päästä ollaan taas samassa päivässä, mutta onko se sama? Kysyy hän loka epäilee ja vastaa itse: Ihan sama. Ehkä jottae uutta on opittu, tae sitte ei! Näen muuttuu maailima, Eskoseni, vai pitääkö sanoa - Sannaseni!
***
Eilisen riekaleet lojuu lattialla ja huominen jo tekee tuloaan Taitaa tulla hyvä päivä? Se näkee ken kokee. Katiskassa veden eläviä ja hapen puutteeseen kuollut piisami. Piru räpiköi merrassa ja televerkossa ite saatana! Rolli sanomat antaa väärää tietoa ja on hävyltä hännän katkaissut!
***
Sen siitä saa kun kaikkensa antaa. Tuhkat viiään pesästä eikä mitään tule tilalle. Pilalle menee maitotuotteet auringossa eikä lihapala kauaa paikallaan pysy. Lihansyöjät liikkeellä jo aamusta. Musta saa antaa merkin menneestä. Tapolan Musta on pelkkää veripalttua. Palttoo yllä tarkenee kyllä kovassaki tuulessa. Kuitenkin Musta Makkara on parasta.Lahtari sikansa saakoon,
***
Työstä tekevän tuntee, sekasorrosta typerän. Kaiken keskellä kesäinen päivä ja synkeä on syksyinen yö. Siitä se lähtee jos ei jo palaa - vaikka salaa postipankista meinaan. Vaekka sehhii lie jo eilistä.