************
Helijätä adventtia kanssahiihtäjät!. Vesikeli, sano, mutta voijetta lylyn pohojaan ja menoksi. Tietenni jos on eissä alamäki niin sehän voe viima naaman halakasta, mutta näen vuuen lopulla sitä ite kuki yrittää nostaa prohoviilijjaan ja koettaa saaha näkyvyyttä, joten rinnettä ylöspäen pittää kavuta. . Aenaki pienissä ympyröessä riittää kun sannoo itelleen:  -tolokku kaveri!. Sanovat niinki että siellä huipulla tuulee, mutta nyppylöetähän on monneen makkuun ja matalalta se alaslaskukaa ei päätähuimaa.
***
Huolimatta ympäristötekijöestä (pyhä - adventti) äijä kanottaa konneen ääressä häpäsemässä ihtijään. Masokisti? No, hullulla on halavat huvit, vae miten se mennee?
***
Ei muuta kun ärijänteeseen. Antaa mennä slsmäkkeen.Tietysti nämä nyppylät ja huiput on  tuolla mielikuvitustasolla. Sehän antaa potkuva persuuksiin kun kuvittellee kapuavasa aena vaen ylöspäen. Sitä antaaki itelleen pointseja meleko heleposti, siitäki vaekka polokee paekallaan.
***
Vaen eikae sillä niin suurta merkitystä miten tojellisuus on, pitää vaan pitää huoli itsetunnosta. Jos ei ite arvosta ittijään niin ei kai muutkaa? Vaekka kynnys on korkija niin pistää pallin portaaksi.
***
Niin, hiihostahan sitä piti. Seki pittää suorittaa mielikuvissaan. Joku on vieny sukset! Taekka totta puhhuin, eipä noeta omija hiihtimijä oo ollu vuosikymmeniin. Eikä hiihtäjäkkää oo ollu mikkää Hakulinen. Iliman voeteita kun on koettanu kamilastaa etteen päen niin eipä siitä oo tuleville sukupoloville suurempia kerrottavia. Pentuna varsinki se hiihtokalusto oli olematonta. Isän tekemät lauvan kappaleet joessa ei juuri keolaa ollu eikä sitä urraa edes pohojassa. Sitteinä oli mäöstimet joehin isän tekemät kippurakärkisten nokka pujotettiin. Eihän ne tietysti ne nokat vanahemmuuten pysyneet mäöstimissä vaan suksen pysyminen jalassa varmistetiin narulla nilikan ympäri. Mutta vaekka vehkeet oli mitättömät niin Siikajoen törmät tarjosi hyviä mäkijä, silloin kun joki pysyi talvella jäässä. Nythän joki on sula talvellakin. Uljuan tekoallas pitää siitä huolen. Jokatappaoksessa mukavata oli-jaa muistot elää.