ISPINÖITÄ.
***
Mallikasta tiistaeta jokkaeselle näelle sivvuille eksyneille. Ei tarvitte laenkaa hätkähtää, ihan tallessa täällä on. Myöski tarijoelu pellaa. On monen makusta vätkytettävää ja pöyvässä virtuvaali kahavija ja pullaa.Nukkumispuoli tökki taas pirusti.Semmosta pätkäunta. Pittää päevällä parsia.
***
Ei tässä silti alakulo vaevaa. Mitäpä turhija suremaan. Toeveekkana kattuva mihin päen veet virtaa . Siellä Talavivaarassahan aekanaan ne on virranneet tahtomatta. Sehän on vesi niin vekkulija että se virtaa vaan alaspäen iliman apuvoemija. Vastamäkkeenhän se nousee vaen tuluvatilanteessa muun litkun työntämänä.
***
Oesi tietysti perin toevottavvaa vetasta tähän jottae mukavata juttuva. Ny kumminki tuntuu, että takki on typötyhyjä ja pöksytki kävin kopistamassa hetki sitten, ettei löyvy oekein siltäkään osastolta maenittavvaa.
***
Se on toesinaan tahkijaa ja toesinaan sitä innolla lakrattellee ummet ja lammet. Oesi tietysti kovin onnellista jos aena keksisi uutta ja erikoesta. Näen ei kuitenkaan ole sattunut pitkään aikaan. Tiijä mistä se oekein kyppäsee kun aeheitahan on maalima täönnä, mutta kun sen saaminen ns. lihaksi on kovin vaekijaa.Ehkäpä tässä syksyn synketessä voi kaapasta jotain näkyvää, sillä synkkyys se aukasee runohanojakin jos aukasee.
***
Pitttää kansioista ettiä joki jottu