SUSIKO?
***
HUKASSA on arvokkaat aarteet! Äkkirikastuminen ei mahdollista. Köyhyys painaa hartioita ja synti lisäksi synkäksi tekee.. Kuormajuhtan osa on kamala. Mikä katkaisee aasin selän. Se viimmenen korsi, johon hukkuva tarttuu ja karttuu uusia haasteita, joista se pienin ei ole suurin. Mutta mitäs näistä. ..haasteista. Arpa on heitetty ja Onni suosii rohkeaa.
***
SUURET asijat on putkessa, mutta jos jotain on putkessa,se on tukos, jos sei ole paljasta vettä . Nakuvesi virtaa putkessa somasti, mutta jätös joka on kankeaa tukkii putken. Silloin ei voida puhua putkeenmenosta, se ei tuota tulosta. Ei tipu ei lirise. Kysymys on putkessaolosta.
***
SELLAISESSA tapauksessa putkeenmeno on luojassa. Riippuu putkesta. Paksu ei mahdu sisään. Tulee tukos ja ukolla kamala hätä, joka lukee lakia, mutta ei saa selvää. Präntti on pientä kapulakieltä ja siitä johtuu, miten lakia luetaan.
***
KAPULOITA rattaisiin teemalla saamme uutta sykettä syksyiseen kurjuuteen.Tietenkin tuetaan heikkoja ja sorrettuja. Orjuus on pois ja vapaudentuulet puhaltaa. Niitä tuulia kuunnelen. Nurkissa volisee ja tutkimattomat on tuulen tiet, se vie tutkijan mukanaan. Tuulelle ei ole ystävää...
***
NEUTRAALIT tuulet pysyy paikallaan.Ei ryntää puoleen tai toiseen. Arkkihiippa itkee surkeuttaan kun lampaat katoaa sillä aikaa kun paimen kävi täytäntöönpanolla Ja katso kirkko on neutraalisti keskellä kylää mutta lampaat on karussa.
***
ARKKIHIIPPA kokoaa arkkinsa ja alkaa luoda nahkaansa. Mitä sielta alta paljastuu? Neutraali vanha veijari. Susi syö mummot ja vaarit, vihreät veljet vasemmalla panee kirkon matalaksi koska heille ei ole tilaa! Rakentavat tilalle neutraalin Tornin joka heiluu puoleen ja toiseen! Punainen kone köhii ja yskii, eikä keisarilla ole vaatteita. Neutraali riippuu velttona, Eikä ota osaa! Hallelujaa!