- Voi veikkonen. Eikö se Jaska muka muista, kun samoja tyttäriä vokoteltiin? Elli kertoi,  että Jaska on melko kalpeapoika suorotouhuissa, Jallu selitti ihan kuin aivan luonnollista asiaa.
  - Vai niin! Niinkö se olikin? Koskemattomana se itseään kauppasi. Onkohan tässä tullunna petetyksi ja onkohan se Gaprielikaan minun alta...? Etteikö se Jallu sittenkin muistelle väärin?
  - Kyllä Jallulla semmoiset asiat mielessään pysyy. Se oli terhakka poika, ennen kuin sillä tuo rauhasvika  alkoi vaivaamaan, Reeta alkoi takuumieheksi.
  - Eipä sitä silloin oltu aviossa. Mitä silloin oli, niin oli. Nyt on valat vannottu ja suitset isketty kantoon. Ja Gaprieli on takuu varmasti sinun. Näkeehän tuon kuka hyvänsä... Sama kulttuurin nälkä molemmilla. Papin aamenen jälkeen en ole vieraissa käynyt. Että eipä sen Jaskankaan parane ottaa vapauksia, Elli sanoi.
  - Turhaa  tässä käräjiä käydään. Mitään kun ei ole tapahtunut. Paitsi että tuo Reeta taisi teloa polvensa kun hyppäsi akkunasta, Jaska yritti selvitä  kiusallisesta kuulustelusta.
  - Vaan sanopa miksi tuolla muutamalla ei ole rihman kiertämää. Aivan oksettaa kun tuossa rellottaa polvet auki... miesten nähden.
  - Onpas se Jaska ennenkin pillun nähnyt tuo meidän ukkohan on tottunut että oleilen enimmäkseen ilman paitoja. Kesäaikana se on mukavaa tuulettaa. Kerkiää talvella hautua villahousuissa, Reeta sanoi.
  - Olkaapa sitten niin kuin elukat.. se vie! Jumalankuva on kylläkin  melko kaukana tuosta Reetasta. Jaska lähdetään levähtämään jo vuoteeseen. Kerkiää  vielä nukkua ennen navettahommia.
  - Kyllä kai tästä joutaa. Vie Jallu sinäkin siippasi sänkyyn.
  - Kyllä se tässä tuntuu, että kulttuuria on tullut aivan liialle asti... Eiköhän se Reeta sinunkin pidä pistää se illanratto piiloon ja lähetään hyssyttelemään  Tonttisen tönöä kohti, Jallu komensi.
  - Mitä? Ei missään  rakkaudessa. Talosta ei lähetä kuin torpasta. Urvahtetaan parituntija niin se on sitten rieska maullaan. Elli taisi eilen puristaa rieskaa, Jaska  heräsi isännän rooliin.
  - Jaska on aivan oikeassa... Ystäviä ei ole liikaa koskaan. Minä en turhista kaunaa kanna ja kun tarkemmin ajattelee, niin voisihan sekin parinvaihto tehdä terää. Sehän on nykyään niin muodissa, Elli heitti leikillään. - Vaan nytpähän tuon näkee onko Jaska kuinka tiitteränä, kun on tuossa Reetan hukkaviivaa kaiken iltaa katsonut ja vaikka lienee maistanutkin.
  - Ei, ei missään tapauksessa... Ellissä on muoria aivan  tarpeeksi meikäläiselle, Jaska pani vankasti vastaan ryhmäseksille.