HASSUTUSTA
***
Hassuna maailimalla , kunhan kotona muistaa murehtia. Eikä suru silmiä puhko. mutta kyynelissä hehkuu timantti. Kaikki hoituu hyvänmallisen paidan kaa tai ilman. Onni oottaa ilman rihmankiertämää. Alaston totuus nostaa punan poskille ja valheenkaapu peittää kaiken.
***
Tosiasian voi löytää rasiastakin - kunhan ei ole suuri. Sillä suuren kanssa rasia on vaikeuksissa ja muuttuu arkuksi? No, väliäkö sille oli matti tai ville. Kunhan sukuun tulee ja menee mukiin! Riippuvat heiluu ja herättää nukkuvat.
***
Ennustamaton hetki lyö kasvoille kauneusnaamion. Apua huutaa heikommat ja rohkeat elvistelee liskojen yössä, työssä puurtaa työtätekevät ja herroilla optijot lankeaa. kivulla syntyy kansan sininen tulevaisuus. Tauti tappaa orastavan toivon.
***
Kankeaa on välillä vanhan konin juoksu, mutta suuri palkinto odottaa ottajaa. Pakkanen panee odottajan varpaat. Mustiksi muuttuu henkevät mietteet. Yössä kulkee monenlaista ottajaa. Harva antaa vähääkään! Paha pakenee henkensä edestä.Suutarin lapset juoksee paljain varpain.ja suutari levittää käsiään. Pikilanka kestää pahankin päivän.
***
Ei välitetä...Kaurakuurossa kuulevan siemen. Puuronsilmästä katsoo ymmärtävän katse. Hassuna henkailee henkari ja palttoo on unesta tehty. Turkki huokaa minkkien elämän tuskaa ja ketut kanalassa viettää verijuhlaa.
***
Ei kirkastu päivä ei kumota yö. Paksut pilvet peittää lapsuuden leikkipaikat. Muija - keitä saikat, kyllä nälkä lähtee ennen kuin palaa, paitsi jos salaa tegee temput, eigä voi mitään. Tässä seison kun maa makaa.