- Itsepä tuota aloit käräjiä käydä lehtitilauksista... Naisellakin pitäisi olla jotakin viihdykettä. Ei siinä paljon viihdykettä ole, kun keittää pottuja ja hoitaa kantturoita.
  - No, posliiniin kun saa pieraista, seköhän tuo antaisi onnea ja autuutta.
  - On tämä  elämää. Kohta on kevät jo juhannuksessa ja ukko haaveilee joutavia. Perälässä kävin vessassa, niin jopa oli mukava istua vähä pitempään ja se bidee on ihana.
  - Sitäpä pillunsuihkautusvärkkiähän se Reetakin ihasteli, vaan ohan tuota tultu toimeen muutenkin. Herrojen hienostelu keksintöjä. Ja niitä ei meille laiteta.
  - Siinä sitä taas ollaan! Perälän Kerttukin oli nuortunut monella kymmenellä vuodella kun saa alapään suihkutettua useasti päivässä. Ei kuulema kutise, eikä haise.
  - Pyh, hajuton pillu ole mitään. Kyllähän se on Elli sillä lailla, että jatketaan entiseen malliin. Perinteinenhän  se on nyt kaikkialla huudossa!
  - Tulihan se sieltä. Jumaliste! Minä lähden itse kirkolle ja ostan vessatarvikkeet. Perälän Paavo on tekomiehiä, hän  äkkiä rouhaisee sivusiiven ja siihen saunan ja vessan... Sinä oletkin tuommoinen vatula. Jahkaillessa menee vuosikaudet. Oletko sinä edes saanut laidunta valmiiksi. Monta päivää sielläkin vääkertänyt ja touotkin pitää panna maahan. Meidän isäntä kun vain perinteistä höpisee.
  - Niissä hommissa ei kauaa mene. Minä olenkin  suunnitellut jo kaiken valmiiksi. Kaikki on äkkiä tehty... Mutta meinaako emäntä alkaa sooloilemaan. Sen  minä sanon kuitenkin, että jos sille linjalle lähdetään niin minä laitan uuden mopon, pakasta vedetyn. Jos sitä kerran on varaa pröystäillä niin pannaan vaan kaikki menemään, perkele vieköön...!
  - Tässä ei ole  sooloiltu, vaan kun näyttää ettet saa asiassa mitään aikaan.
  - Niinpä ne on minun perinteet aina olleet:  Kaikki on syöty mitä on tienattu. Eikä piisaakkaa akkain kaikkiin tarpeisiin! Antaas jukolavita nyt mennä, kun on sopiva alamäki! Eikös tehdä kestotilaus niistä muovikipoista saman tien, -kele!
   - Sinäkin olet nyt semmoisella päällä, että ei järjensana tehne pesää. Turhaa on käydä tätä keskustelua. Kunpa Gaaprieli tulisi pian kotona käymään... Laittaisi sinutkin uskomaan minun asiaani. Veisi sitä eteenpäin, kun ukko on tuommoinen halvatun tohelo.
  - Niin on poika  akkamainen, kuin olla vaan voi! Aina höpöttää turhanaikaisista hömpötyksistä. Tukkaansakin värjää, onko sellainen enää mikään mies?
  - Ei ole onneksi nykyajan nuoret enää  metsänpeikkoja tai muuten pölhöjä, niin kuin oli meidän aikaan. Asioista paremmin perillä ovat nyt jo nuoresta.
(jat.)