RAUHATONTA.
***
YRITIN muutaman tunnin kalastaa unta. Ei onnaa. Punkassa kavereita jotka pitää huolen, että silimän jos onnistut paenaa kiini sitä ei takkuvarmansti pääse unen makkuun. alkaa koristukset ja muut oireet. Eikämistää apuva.
****
KURIJUUTTA on muutenkin tienoo tulvillaan. (Jooos on kansaääntä uskominen.) Toenen köyhä toesta tukkee ja kumpiki kupsahtaa nurin. Polovillaan könyten etitään ötökkää maanrakosesta ja pistetään parempiin suihin. Kurijuuven merellä laevat uppuvaa ja päivän murheisiin hukkuu monta nuhteetonta vajeltajjaa.
***
AIKAA eletään nyt muka niukkaa ja kurijaa ootetaan muka aikaa parempaa, Jokkaenen huutaa jospa se lähtis elintaso nousuun, nousukauteen.Tietysti saahakseen sitten itkijä kuinka on niin vaekija ja naapurilla niin heleppuva. Koskaa ei tule semmosta päivää, että jokkanen olisi tyytyväinen osaansa.
***
KATTEUS katkoo kahleitansa ja kärsimysten malija kukkurillaan on... Kyllä se oli toestamoesta kun oli Kekkonen ja hyvinvoetivaltijo. (sanotaan). Kertaus on opintojen äeti, ja niitä kertapakkauksija on kertyny tupa puolilleen. Vanhoja muistelin ja kertasin. Paha sae palakkasa ja uhuri sae maksaa henkellään kun ei löytyny käshiä!
***
SANOTAAN nyt: - Näen kävi. Olisi voinu käyvvä paremminki. Samoten huonommini, mutta ken tästä käy saa kaiken toivon heittää ja peittää valhehen jälet. Totuus ei pala tulessakaan ja jättää jäläkeen semmoset orkamat, ettei jää mittää arvailun varraan. Mihinkähän se rikas tarttee lissää rahhaa?
***
VAEN tyyvy köyhä siihen minkä saat. Jos hyvin saet niin hyvä on, jos vähä saet se ei oon tuomijo. Yritä uuvestaan paremmin paperein. Jos ne jostakin saat. Jos saat niin hyvä on ja jos et - väärennä! VALE-mikä vaen on päivänmuoti. Että toemeen vaen. Valelääkäri ja väärä raha on muotia.
***
VIHANNEKSET raakoja. Tappaneet monta ihmistä. Lämmitys jumissa ja pakkanen kovettaa pehemijät paekat. Keitä poeka pottuja niin että saahaan vaohtija masinaa. Missä masina? Aetan alla...Missä aetta? sanoppa se. Aevo juuttunu paekalleen Tämmöstä tännään ja huomenna ehkä vieläki hullumpaa. Senpä näkkee sitte!