ÄLÄMÖLÖ.
***
Maassa vallitsee ylleinen älämölö. Ääntään yrittää käöttää jokkaeken täösikänen. Kaekilla vaen ei irtuva - ne nukkuu. Ylleinen hämmennys pimentää päättäjät. Valta halutaan luovuttaa lapsille??????Niitähän ei vastuu paina eikä he näe kokonaisvaltaisesti asioita vaan huuvvellaan ja mesotaan kaikenlaaaisen joukkohysterian siivellä.  Vastuu on aikuisilla , Niiden jotka näkee ratkaisujen vaikutukset pitkällä tähtäimellä. Mutta parempi ottaa potut pottuna ja perunoista puutetta.Kankkunen vieraana ja päässä hakkaa tikka. Hikka vaivaa taikinaa , antaen hommalle hohtoa.
***
Kiire kintuissa Liukumäki vie alaspäin ja antaa pitkät. ..... Lyhyet jalat vaatii pitkän selän - eikä selänpäässä sanottavaa. Paitti häntäluussa tuntuu kaamea kipu. Menikö kesken vae hajosiko kelekka? Ratissa klappia ja riemunkirjavat alushousut vilkuttaa hyvästiä. Pahastukoon Herran enkelit ja tahtokoon rauhaa. sillä sanottu on : Niin kauan kuin viinaa riittää on janosi siunaus? Äänestyskopissa kuumat aallot huuhtelee järjen.
***
Mitäkö se siihen sattuu? No pääasia että ossuu ja riittää Kossuu jos sattuu jano yllättään. Jos ei riitä ollaan ilman eikä Hilman tarvitse puuttua puheenparteen.
***
Rannikot raikaa ja kalliot kaikaa. Runoratsuilla siipisato ja tuotanto kato. Voi olla että laskusuhtanteessa laskuja riittää, siihen voi liittää rukouksen taivaisiin. Vaen täösiläset ÄÄNESTKKÄÄ, mutta viisaasti - Tyhmyys tuo paikalle kaaoksen.