.)
OSA.59.
  -  Oliko muuta? Me lähetään Mörön kanssa sinne karhunpesälle. Käökee raavot haotaamassa. Vaen kun on polliisiksi alakanu...
  - Älä siitä huolta kanna. Suattoo olla että valtijo kustantaa nöyrät palavelijat viimeselle reisulle. Alakakaa jo paenua.
  - Joko me lähetään Turakaeseen syömään, Pökiö kysyi.
  - On kai tässä painettu. Näläkä on että näkyä haittaa.
  - Ainakin ulukonäkyä. Ei tuommosta läskijä huvikseen kattele.
  - Konstaapeli pyssyy asijassa, tae itkee ja pyssyy, Kumarainen sanoi.
***
  - Mondeo keinui huonolla sivu tiellä. eteenpäin. Konstaapelit Kilikki ja Mörö tunsivat perhosia vatsanpohjassa. Oltiinhan menossa Ruikanrannan Kauhun reviirille. Oliko mies tosiaan niin tunteeton psykopaatti kuin puhuttiin. Monessa talossa heitä oli varoitettu Jämsään menemästä, mutta eihän poliisi voinnut valita.
   Kilikki vilkaisi vieressään istuvaa Möröä:
   - Se voi olla kuuma vastaanotto.Pitäisikkö laittaa luotiliivit? Se voi ampua ensin ja kysyä sitten. Se tuntuu olevan niitä miehiä.
  - Olkoonpa vain. Aivan sama.  Siinei mee kun naemalla saatu henki ja se ei oo palijo. Perkele tulis maalimanloppu, loppusi tämä saatanan vääntäminen, Mörö synkisteli.
 - Mikä miehen on noin synkäksi vienyt. Tässon poika joka ei murehi Naantalin köyhyyttä, onhan Turku rikas kaupunki, Kilikki sanoi ja alkoi viheltää: Rikas mies jos oisin.
  Talo alkoi näkyä. Tie päättyisi suoraan talon pihaan. Yhä varovammin Kilikki ajoi ja molemmat seurasivat tarkoin ympäristöä.
  Piha oli täysin hoitamatta. Marjapensaat, ne olivat heinikko ja koiranputket täysin vallanneet. Talo itse oli tyypillinen rintamamiestalo. Kaksikerroksinen hirrestä rakennettu. Sen maalaamattomat seinät olivat harmaantuneet, osin jopa mustuneet.Luonto teki suojaamattomassa puussa työtään. Homeet, sammaleet ja kaikenlaiset tuhohyönteiset tekivät tehtäväänsä.
  Talon katto oli punaisella kattohuovalla päällystetty, mutta huovan päällysteen pinnoite oli monin paikoin karissut pois. Musta piki katseli punaisesta aukosta kuin tuomiopäivää ennustaen.
  Vanha pakettiauto, ruostunut Hiace seisoi osittain sortuneen navettarakennuksen vierellä. Ketään ei näkynyt. Ikkunoissa oli kuitenkin verhot ja savupiipusta nousi harmaa savujuova.
(jat.)