KEHVELI on kihvelin kaveri. Kehveli on kirosana josta tulee merkintä isoon kirjaan. Taivasosa mennyt, tai ainakin katkolla. Sanovat miehet joilla on liperikaulukset.
***
 EI HUOLTA - yhdennellätoista hetkellä vielä ehtii, paitsi jos  myöhästyy junasta. Juna meni jo, sanoo asemamies ja luo osaaottavan silmäyksen mieheen joka aina myöhästyy. Syy ei ole miehen vaan aikataulun. Parempaa synkkaa vaatii katkera mies.
***
 VAIKEAA on panna kilon pulla, puolenkilon pussiin. Otappa vaikka kassi. Se helpottaa kummasti. Tai syö puolet, haihtuu huolet ja rahat! Hakkaraisen sahat on remontissa -johto puuttuu. Se pääkaapeli
***
VIRTANEN lomalla. Myrsky mylvi ja kaatui puu. Virtanen iski hanskat tiskiin ja katosi kuin pieru Siperijaan, Vanhaa kliseetä muuntaakseni. Muuntaja vielä pelaa.
***
LIIAN laaja tupa panee tupakoimaan. Tupakoimaton saa maton liekkeihin. Tikulla tai sytkyllä. Jytkyssä on voimaa jo on virtaa. Siinä palaa talot ja tavarat ja perskarvat,Taas yksi pahe vähemmän. Elä hyvä ihiminen ala sellasseen. Mennee keuhkot ja terveys ja rahat. Päiviä toki riittää.
***
JUHANNUS kuitenkin kaukana. Päivävaraston avain hukkunut. Oliko se tässä? Syksyllä sato korjataan. Tuleeko kato, vai täyteen lato heiniä joille ei ole syöjää, eikä myojää. Heinahatut on mennyttä aikaa, jota moni katsoo katehtien! Suurempaa meteliä pitämättä luomme samean katseen kaukaisuuteen. Huomaamme Putiini on puhunut läpiä päähänsä. Tuuetu käynnissä. Paineet on poissa. Arotuuli viheltää pöntön sokkeloissa.

 TULEE aika jolloin taas nousen pukille. Pukki sanansa sanoo. Siihen asti MOE! -O- 16.8.2014