OSA.51
 - Eihän siitä ole kuin muutama päivä... Kävi tuossa ovella rahaa pummaamassa. En tohtinu ovia aokasta. Rupesi raivuammaan, että pannee koko mökin tulleen. Ja meiltä kurkut poikki. Aivan hirviää..
 - Muori ei tiijä että minulla on nuori heila. Ei sanota sille! Ukko kähisi.
 - Tuoki se on yksi kiusa.
 - Kaikkihan me vanhoiksi tullaan ajallaan.
 - Oletteko huomannut onko Rimpiläisessä kulkenut vierasta porukkaa.
 - Voe veikkonen. Vuosikausia se talo on ollut kuin markkinapaikka.Moottoripyöriä ja suuria autoja on myötäänsä sinne puulannu. Ei oo öitään saanu nukkua. Eikä ole uskaltanut nokkaansa ulos pitää. Polliisit on kaupungissa ja ei ne vanhoista huolta kanna.
  - Kyllä minä olen kova poika... Ukko höpötti. Hampaaton suu valutti kuolaa paidan rinnukseen.
  - Vielä kysyn onko Jouko Jämsä teille tuttava.
  - Voi tokihan. Sen äiti on minun paras ystävä. Hiljan mökki on tuolla tästä metsän sisään. Kun se Joukosta tuli tappelupukari ja linnassakin on ollut. Se on Hiljalle niin raskasta. Kaikki Hiljan säästöt ja eläkkeet se pojan renttu on hassannut. On se niin ikävää, muori kertoi silmiään pyyhkien.
 - Joo, tämä riittääkin. Kiitos vain ja eläkää rauhassa. Kyllä poliisi turvaa heikkoja. Kiitos ja näkemiin, Kilikki kiitteli ja poliisit poistui mökistä.
 - No, eipä siellä parta paljon parantunut. Eihän tuollaisia vanhoja ihmisiä pitäisikään vaivata tämmöisillä asioilla. Puhuvat luulojaan, Mörö sanoi.
 - No pakko kai tätä on koettaa selevittee. Lähetäänkö me tuohon naapuriin vae pölläötettäänkö sinne Jämsän äijää kovistelemmaan. Se voi ollakin jo astetta kovempaa hommaa kuin tämä. Se voi olla että tykit vielä laulaa, Kilikki sanoi.
 - Männään tuohon helepompaan ensin. Jätetään se Jämsä myöhempään, Mörö ehdotti.
  Seuraava mökki oli autiona. Se oli mökki jossa Kaino oli asustanut. Nyt oli laudat ikkunoissa ja ovenkin poikki oli naulattu tukeva lankku.
 Kilikki ajoi mökin ohi, Seuraava olikin hiukan kauempana tiestä. Tämä tienhaara loppui pienoisen talon pihalle. Tila oli selvästi vielä toiminnassa koska korkea lantatunkio koristi navetan taustaa. Pihalla oli parikin traktoria. Puusuojan virkaa hoitava hirsistä rakennettu heinälato seisoi hiukan syrjempänä. Tässä talossa oli rankakasa aivan koskematon.
 Kun poliisiauto ajoi pihaan niin kolme pojanvekaraa ryntäsi pirtistä. Räkätappi kirnusi jokaisella nenässä ja kieli työskenteli ahkerasti, että nenänalus pysyi puhtaana.
(jat.)