***
Tänä aamuna virtuvaalimopo poletti pirusti ennen kun sytytti. Katkoja on käönnissä, puuroki keitto oli pelekkää tuskaa. Kahvivesikää ei oekein osunu säelijöön - vesivahinko. Kaekesta huolimatta pittää jottae vatuloija muuten tullee katkeein ketjuun.
***
TUULLEE niin pirusti ja veen kolot on mättäetä täynnä. Lunta luppaelee ja pakkasta. Seon temppu jos pystyy naaman pittään virneessä. Näen kaamosaekaaan! Hurrikaanihengessä panin eholle - kesää on vielä jälellä.
***
VAEKKA vene on pieni ja elonmaeninkit korkeina käövät, silti ei huolijen häevää nää, kun pistää pirtin pimijäksi. Pimmeys pelastaa tottuuven havaitsemisen. Pimijässä rumakin on yhtävertanen komistuksen kaa. Pimijässä erottaa toesen vaen äänestä - ja hajusta!
***
MUUTENKIHAN mennee päen persettä. Pörssikurssit laskee ja kustannus nousee. Näkkileipä on kovvaa ja pehemijänleivänpöyvässä tunkosta. Asijat päen vittua ja muutenki riepoo. Pakkaset tulossa ja pahat ilimat. Koeta tässä sitte riemujuhulija pittää.
***
VANAHOJA jos muistelee niin pistetään tikulla silimään. Yritin tehä kauppoja - kustiin siihen toiseen. Pimmeys vallittee ja henget kiikkuu puijen oksilla. Suurilla silimillä kattelevat onko huomenna pouta?
***
VITTUVAKO se mulle kuuluu sato tae paesto. Yhtä pitkä kuin levijäki: Kylläpähän joku jarruja polokee jos mennee överiksi- No mitäpä tuo haetannee? Jos rysähtää seon pientä suuren rinnalla. Rahat on kaekki ja mieli on mustaa. Rustaa tässä sitte vielä jottae järkeen tae kätteen käöpää.
***
TARTTIS hommata kättä pitempää. Hiilikuitu oes hyvä. Kevy ja lujempaa ku teräs. Sillä ylettäs tökkimään ettäälle jos niin ku haluvaa. Halustahan sei joo kiinni vaen ku ei taijjot riitä!
Tuskin kumminkaa nappiin ossuu kun käpälä vapisee.Seon tolerassi pitkän päässä melekomoenen. Tyhyjästä ei ny enempää nyhjästä.