VEENKOLOT
***
HILIJASUUTTA huokuu maa ja taivaskin. Pimeys on syvyyden päällä Ja veenkolot mättäetä täynnä. . vai onko välii? Väliaikana voi tehdä väliaikaisen haluttomuuden, joskin on myös varauvvuttava seurauksiin jotka voe olla ennakkoon asetettu.
***
ON riemuliiteristä etittävä naamaan virnettä ja Hörötyskopista kivoja visijoeta. Hyvin se aeka mennee. Paetti sillon kun tihkssee. Lisäksi melekeen kaekki on uutta ja ihimeellistä, kun aeka on syöny muistiluuta, niin että oma nimiki on joskus kattelussa ja tuntuu ouvvolta! Perin harvonhan sitä ommaa nimiä tarvii ja kattoo paperista jos muuten on kattelussa
***
EIPÄHÄN sitä tiijä jos Koiraskin poikii. Ihimeijen aeka eijoo kuulemma ohitte. Jokkaenen päevä on haaste, uusi ja samalla vanha. Samanlaisella konilla ratsastelua. Varikolla ei vaihtoehtoja. Yksi jäbä - yksi ääni...kaikukoon koko lääni kun häjyt tuloo.
***
KALKKEUTUNEET aivot piikkilangassa repsottaa. Ei kelpaa ... Korkeintaan markariinin aineeksi. Naukuen Keiju tanssii rukiisen päällä, eikä alulle loppua näy. Näin käy kun ei pijä varojaan, vaan ripottellee ne maaliman tuuliin.
***
LYHYTTAVARAA kaupataan pitkämielisille.. Yksituumaisia ei varastossa Seuraamukset tievostettu ja jokohan jalakapuu on valmiina. Häpeäpenkkiin istuu rienaajat ja väärät valtijaat. Yksilöt syövät lauman saaliin. Ottaa kaaliin ja sapettaa, kun eilinen ei voi olla tänään. Eilen hyväpäivä, nyt sukat pyörii jalossa ja aivo seisoo...Kunnon konijakki rasvaesi niveliä, mutta mistäpä sitä lehemättömälle voeta?‎
***
Lopuksi pittää katastaa miten MUMMOlla menee? Kuinkas muuten? MUMMO lumessa etsii helpointa paikkaa. Käsijä palelee ja varpaat jäässä, mutta päässä on hempeät ajatukset. Ylämummo valvoo eikä saata kiusauksee, Tyyvy siihen minkä sait. Kyllä mummot tietää! Mummoissa asuu viisaus!