OSA.80.
 - Perkele, en kai minä kaikkia auton rotiskoja kerkiä vahtimaan. Joku raja se on minunkin saavissa. Saatana kun vaatimukset kovenee, vaikka kaikkensa yrittää. Ja kun kaikki pitäisi tehdä paljain käsin. Kun tekniset tutkimuksetkin pitäisi tehdä vaikka ei ole edes koulutusta siihen. Saatana!
 - Komisario rauhoittuu nyt. Kaikki faktatieto todistaa, että tulokset Ruikanrannan tapuksessa ovat aika vähäiset. Kehoitan ottamaan rajumman otteen asiaan ja käyttämään nimenomaan päätä. Sitäkin ajattelemiseen enemmän, kuin syömiseen.
  Kumarainen nieli kiukkunsa. Hän tiesi että se saattaisi tuoda arvaamattomia esteitä uraputkeen. Saattaisipa jopa tukkia sen täysin.
 - Voisiko saada ylimmänjohdon suunnitelmista tietoa ennakkoon. Eikä vasta jälkikäteen. Miten tästä jatketaan?
 - Se on täysin komisarion omassa hallinnassa. Tulosta kuitenkin pitää alkaa tulla. Tämä ei saa olla ikuisuusprojekti. Tehokasta työskentelyä ja ennen kaikkea luovia visioita. Niillä ne visaisetkin jutut ratkeaa. Toivotan komisariolle työniloa ja tehokasta työskentelyä. Työtä joka tuottaa myös tuloksia. Voitte poistua.
***
 Viskari oli hälyttänyt kirkonkylän VPK naaraamaan lammen. Luvattiin tulla vielä sille päivälle, kunhan porukkaa saataisiin kokoon. Parin tunnin kuluttua voisi jo odotella. Siihen oli Viskarin tyytyminen. Kilikki koki syrjäyttämisensä epäluottamuksena. Siksipä hän ei malttanut olla sanomatta:
 - No, eikö sana kuulunut, vai eikö tehonnut. Niille perkeleille pitää huutaa ja kirota ennen kuin lähtevät liikenteeseen.
 - Ehtiihän tässä. Päivää on paljon jäljellä ja lampi pieni. Äkkiä se tutkitaan. Muuten kuinka tarkoin tutkitte sen Hiacen? Oliko se kuinka perusteellisesti palanut?
 - Vitut me mitään tutkittu. Mörö ei jaksanut lähteä kävelemään. Mentiin latoon kortille. Sieltä se Tikanpoika meidät yllätti!
 - Eikö olis syytä? Lähdetäänpä joutessaan käymään. Tiedä mitä on jäänyt palamatta. Se murha-asekin voi löytyä, palaneena jos ei ehyenä.
 - Jos kerran pomo määrää. Pakko se on alaisen totella, Kilikki vittuili.
 Pitkä korsiintunut heinikko huojui kevät tuulessa. Auton romu näkyi pellon keskellä. Sen pyörät olivat kaataneet heinikkoon kaksi rinnakkaista uraa joita pitkin poliisit asteli.
(jat)'