Eurolla saa ja aotolla pääsee - rajojen yli. Tietysti salaa, mutta riski se on rohkijallaki. Vaikka kärähtää ei käryä. Paetti jos on houssunpersus tulessa.'
***
Surkija yritys vain - tulipahan tehtyä. Mielettömät mietteet puristaa Putiinin päätä - Meillä on aiaika katsoa mitä on tulossa. Monenlaista säätä on ennustettu. Tykkienjyrinää ja sirpalesajetta, Idästä vyöryy panssaririntama ja pahoja luotikuuroja odotettavissa siellä ja täällä. Öiseen aikaan salamoi ja ääniaallot vyöryy tsunamina yli maan. Pelastukoon ken voi!
***
Ympäristössä kuultavissa tiukujen kilinää. Pikkupirut tekee myyräntyötä. Myyrät on lomautettu. Pätkätöissä on tungosta eikä pahakaan saa palkkaansa. Liukuvat työajat johtaa mäkeä alas, eikä alas laskenut hevillä nouse. Raaka rokki tarttuu kurkkuun ja surulliset uutiset repäisee etusivut kahtia.
***
Suuret setelit vaihtaa kohdetta. Keppi viuhuu ja porkkanat on muuttuneet kumimaiseksi. Aasit kiertää ympyrää eikä pää -määrää näy. Sumun läpi kajastaa paremmat päivät, eikä saa rauhaa missään. Rahavirrat tulvii yli äyräitensä. Ilmassa on kilpailuhenkeä, eikä hävinneet saa suuta makeaksi.
***
Menevät miehet on etukeulilla. Takarivin Taavi piiloilee selkien takana. Osattomana ottaa osaa, mutta ei saa. Markkinavoimat vie tuhkia pesästä ja jättää luun jakajan kouraan, joka on valmiiksi kaluttu. Yleiset naiset jakaa mielipiteitä. Vastarannalla huutelija ei saa sanasta selvää, mutta panee arvaamalla. Aurinko laskee länteen ja unissaan kävelee itään, ei mitään uutta länsirintamalla. Idässä ammutaan ja piika menee ja lypsää sen lehmän