OSA.79.
  Vaikka Kumarainen koitti näytellä huoletonta, niin vatsanpohjaa raapaisi pelko siitä, että nyt tulee nuuskaa enemmän kuin on tilattu,
  Kumarainen tuli huoneeseen, koettaen vetää vatsaa sisään ja muutenkin olla suomalaisen poliisin vaatimukset täyttävä komisario. Pöntinen viittasi Kumaraista istuutumaan ja istuutui itsekin. Hän suuntasi tiukan katseen Kumaraiseen, ikään kuin se tekisi ylilihavan komisarion paremmin univormuunsa sopivaksi.
 - Onko komisario edistynyt tutkimuksissa? Monta päivää on kulunut eikä etsittävää ole löytynyt. Lisää vain on tullut ruumiita. Mitä se tämmöinen tutkinta on?
 - Herra poliisipäällikkö.! Kyllä jutussa on edistytty aikatavalla. Nyt kun tekninen tutkintakin saatiin käyntiin, niin voimme odottaa suurta askelta milloin vain.
 - Tietääkö komisario onko askel eteen vai taaksepäin?
 - Toivottavasti eteenpäin. Olosuhteet ovt Ruikanrannalla vaikeat. Kukaan ei kerro totuutta. Sepitellään niitä ja näitä ja vielä noitakin juttuja. Poliisi saa sitten seuloa totuudenjyvät jos niitä nyt löytyy ollenkaan.
 - Minusta tuntuu että komisario on saanut Ruikanrannalla tartunnan. Sepittelee tarinoita tuosta vain. Mutta mina haluan että etsitään faktaa eikä lasten satuja, Pöntinen kiihtyi.
- Parasta on yritetty, mitä näillä resursseilla voidaan. Ruikanrannalle jäi kaksi poliisia naaraamaan lampea jossa oletetavasti kadoneen ruumis on. On selvää että vie aikansa ennenkuin naaraus tuottaa tuloksia.
 - Onko varmaa että ruumis on lammessa? Perustelut?
 - Pakettiauto jossa kadonnutta kuljetettiin oli ollut verijälkiä ja muitakin johtolankoja. Tosin ne oli tuhottu seuraavana yönä. Auto oli poltettu?
 - Ei voi olla totta! Miten se on mahdollista? Kaikki asiat menee päin permantoa. Komisario laulaa vain selityksiä, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tiedättekö? Olette antanut tuhota oleelliset todisteet. Mitä teidän päässä liikkuu?
  Kumarainen oli vaiti kuunnellut Pöntisen raivoamista. Toki se oli tuttua menneiltä vuosilta. Kumarainen tiesi että kun on poissa kentältä sitä äkkiä unohtaa kuinka monimutkaista palapeliä tutkinta onkaan.   Toisinaan tulee takapakkiakin. Sellainen takapakki juuri Hiacen poltto oli. Kuka arvasi että oltiin murhaajan leikittelyn kohteena.
 - Kysyin mitä teillä päässä liikkuu? Pöntinen toisti, kun Kumarainen unohtui miettimään.
(jat).