SAPATTI
***
Eilen pyhiti pyhäpäivän, en konetta avannut. Pettyen huomasin; Kellää ei oo ollu ikävä. Suru tunki puseroon. Pusero tosin komerossa.    No kaiken uhalla pientä Aivojuppaa aamun ratolsi.
***
Tosin autiot aivot piikkilangassa repsottaa. Ei kelpaa - parasta ennen - on ohi ... Lyhyttavaraa kaupataan pitkäjäykkisille.. seuraamukset tiedostettu ja jokohan ruoka on valmista.
***
Ruoska viuhuu rahattoman selkään. Henkisellä puolelle markka tappelee, Euro voitaa. Hämärtyy kirkkaat silmät, eikä keisarilla näy vaatteita. Aatteita sentään on joka lähtöön. Hevosmiehet kaivaa hautaa. Polle kuoli nälkään ja luut jäi kuskin kouraan - Tuskin houraan - panen vain eholle . Kelpaako?
***
Mora kädessä juoksee mummo ja ihmeiden aikana antaa papalle kyytiä, voi tuota Lyytiä. nappasi faarin ja katosi Lontoon sumuun... oikeaan osokkeeseensa.
***
Mutta katso vaari kompastuu Lontoon sumuun ja mummo on selvinnyt menopaussista ja voihan Venäjä sitä jalan nousua. Vaarilla päivät luetut..Eikä menneissä muistoissa näy vihreää lankaa. Yhä hankaa hankalaa hametta. Onko kiltti .. Meneppä ja kysy..
***
Tasonlasku ja meteliä? Vipinää peiton alle ja sammuttakaa tulet ettei märkä pala.. Piru sen tietää, mutta sietää olla kiitollinen vähästäänki. Lisää huutaa maailmanlapset ja oottavat lottopottija. Kuusikin riittää jos on kynttilöitä käynyt kukkimaan...
***
Peräkylän lepakot lentää ja sumussa ulvoo yksinäinen susi. Karhu on talviunilla ja mettämiehet vaanii pyssy tanassa ja peleko persiissä, että jos ei osu kun hosuu...Sattuu kuitenkin - karhu ei !